“Vi var løgnere” af E. Lockhart

Vi var løgnere af E. Lockhart, 289 sider, Høst og Søn, 2015

Vi er Sinclair-familien.
Ingen lider nød.
Ingen har uret.
Vi bor i hvert fald om sommeren, på en privat ø ud for Massachusetts kyst.
Det er muligvis alt, hvad du behøver at vide.
Bortset fra, at nogle af os er løgnere.

OBS: har du ikke læst bogen, fraråder jeg dig, ikke at læse denne anmeldelse.

Jeg anede intet om bogen inden jeg læste den – intet andet, end det, der stod på bagsiden. Jeg var blevet anbefalet, at vide så lidt som muligt om den – og det er jeg glad for, at jeg lyttede efter.

Vi møder denne familie, hvorpå titlen, passer virkelig godt. Den er skrevet på en måde, så man ikke helt, til at begynde med, forstår, hvad det er, der er så fantastisk ved denne bog. Jeg fangede den i hvert fald ikke, det skal jeg være ærlig at sige.

Jeg skal passe på hvad jeg siger, for jeg vil så nødig komme til at afsløre noget for nogen – den er bare helt fantastisk. Slutningen blæste mig fuldstændig omkuld, jeg havde ingen anelse om, hvad jeg skulle gøre ved mig selv. Jeg havde aldrig nogensinde gættet, at det var sådan det hang sammen – jeg må dog sige, at da jeg havde læst den færdig, kunne jeg godt tænke tilbage på nogle af bogens episoder, og på den måde se sammenhængen.

Jeg tror, at dette er en bog man skal læse to gange, for at fange alle detaljerne. Slutningen er så vigtig for bogen – og jeg tror måske endda det er sjovere at læse den 2. gang, fordi man netop ved hvad der sker, og man derfor kan ligge mere vægt på at fange alt det andet.

Har du ikke læst den endnu, så skal du gøre det med det samme. Det er virkelig fantastisk at en bog, jeg ellers syntes var ret kedelig, endte med at blæse mig så meget omkuld. For ja – jeg syntes den var kedelig, og jeg kunne overhovedet ikke forstå, hvorfor folk mente som de gjorde. Det kan jeg nu.

Måske du også kan lide...

3 kommentarer

  1. Åh, det er så sjovt med den bog, for det første jeg gjorde, da jeg læste om den, var at google slutningen. Simpelthen fordi jeg vidste, at jeg nok aldrig ville komme til at læse den.

    Men herligt med en god læseoplevelse – det er så smukt, når det sker.

  2. Ved du hvad, det tror jeg faktisk også, at jeg kunne finde på, hvis jeg vidste, at jeg ikke ville komme til at læse bogen 🙂

    /www.mitbogunivers.blogspot.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *