“Holdt for nar” af Harlan Coben

Titel: Holdt for nar
Forfatter(e): 
Harlan Coben
Serie: 
Sideantal: 330 sider
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2017
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Harlan Coben Holdt for nar

Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben og lykkeligt gift med den charmerende, velhavende Joe. Men pludselig begynder ulykkerne at hagle ned over hende. Oveni tabet af sin søster og en skandaleombrust fyring fra forsvaret bliver Joe myrdet for øjnene af hende i Central Park. Få dage efter begravelsen viser optagelser fra Mayas nannycam dog et rystende billede. På filmen leger Matas to-årige datter – med Joe.

Hvad foregår der? Er Joe stadig i live, eller er Maya ved at blive vanvittig? Og hvem er føreren af den bil, der bliver ved med at følge efter hende?

På sin jagt efter sandheden, begynder Maya at afdække gamle hemmeligheder, som får hende til at tvivle på alt det, hun troede, hun vidste. Og pludselig er det for sent at bakke ud.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Harlan Coben var tilbage i juni 2015, hvor jeg virkelig elskede hans bog, Savner dig. Og det samme har jeg gjort med hans senere bøger, så derfor havde jeg også store forventninger, da jeg gik igang med at læse denne.

Jeg kender ikke andre end Harlan Coben, der på den måde kan skabe et miljø, nogle karakterer og et plot – for så at vende fuldstændig op og ned på det hele, og samtidig bevare overblikket og kontrollen over læseren. For det har han gjort – igen! Jeg var revet med fra første side, og følte ikke at jeg fik nogen som helst chance for, at lægge bogen fra mig igen.

Under hele min læsning, havde jeg en konstant følelse af, at jeg snart ville regne ud, hvad der ville ske næste gang. Men det regnede jeg bare aldrig ud. Og da jeg var tættest på at gøre det, lavede han sit Harlan Coben-nummer, og vendte det hele på hovedet. Jeg bliv fuldstændig snotforvirret, jeg havde ingen anelse om hvad der foregik, og jeg måtte lige læse kapitlet igen. Og det er bare så fedt!

Denne bog er en krimi, som ikke handler om den typiske kriminalbetjent der er lidt til den skøre side. Vi møder en kvinde, Maya Stern, som man med det samme får sympati for. Man følger hele hendes skøre rejse, fra hendes mand dør og helt frem til at vi finder ud af, hvad der egentlig er sket med Joe. Og så møder vi også mange andre karakterer. Og alle karaktererne er så gennemførte, og så godt beskrevet, at jeg virkelig føler, at man kan se dem for sig. For mig var der en konstant film i hovedet, jeg kunne se hele handlingen for mig.

Dette er en bog, som jeg vil anbefale til alle, der godt kan lide at læse en god krimi. Og så – ikke kun folk der godt kan lide gode krimier. Også bare folk, som godt kan lide gode fortællinger. For der er så meget mere end blot krimi i denne, at den er et forsøg værd. For Harlan Coben kan altså bare noget med de dér ord! Han leger med sproget på en måde, som jeg ikke før har prøvet. Jeg vil gå så langt som til at sige, at Harlan Coben er min nye favorit!

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *