“De 7 synder” af K.L. Berger

Titel: De 7 synder
Forfatter(e): K.L. Berger
Serie: 
Sideantal: 312
Forlag: DreamLitt
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forfatteren.

Før DE 7 SYNDER herskede syv guder over verden.
Før DE 7 SYNDER levede mennesker, elvere og dværge i harmoni.
Før DE 7 SYNDER var der intet mørke.

Så kom DE. Og ændrede alt.

Teenageren Kane opdager først, hvilke kræfter han bærer på, da han bliver suget ud af sin kedelige gymnasieverden og ind i et magisk univers, der er på randen af undergang. Med hjælp fra magikeren Aisha må han opfylde en ældgammel profeti, finde og besejre de syv synder og vælte mørkets konge af tronen. Men undervejs må Kane sande, at den største fjende ikke altid kommer udefra. Og er han villig til at ofre det eneste, der er mere værd end livet selv?

Sidste år var jeg til et arrangement med den tidligere bogblogger Katja Berger. Hendes bog var færdig og klar til udgivelse. Vi var en hel flok bogbloggere afsted, hørte om Katjas proces fra idé til bog og havde en masse gode snakke. Det var en virkelig speciel og god oplevelse – specielt når man på forhånd ved hvem forfatteren er, og har læst med hos hende.

Og nøjagtig den samme følelse havde jeg, mens jeg læste hendes bog. Som ret ny i fantasy-verdenen (på det tidspunkt), var jeg ret kræsen over hvad jeg kunne lide og hvad jeg ikke kunne lide. Og derfor blev jeg også glædeligt overrasket, da siderne her vendte sig selv. Allerede fra første møde med Kane, vores hovedperson, og helt frem til mit farvel med ham, var jeg fuldstændig opslugt.

Vores hovedperson er en meget selvstændig person. Og alligevel kommer Aisha, den mystiske pige, ind og viser ham en anden verden, hvor han skal være selvstændig på ny. Man følger deres rejse tæt – man føler deres glæde og deres sorg. Katja har formået at skrive en bog, hvor det ikke var til at stoppe med at læse videre. Jeg læste det meste af bogen i ét ryk, for jeg følte slet ikke, at jeg kunne lægge den igen.

Jeg synes tit jeg har oplevet, at når en fantasy-forfatter kommer med sin debutbog, så er der en del ting, som forfatteren lige skal have lært – specielt med opbygning af universer. Det kan man ikke mærke på denne bog. Det hele er så flydende og så gennemtænkt. Det var en fornøjelse at læse. De sidste  sider i bogen gjorde det allerbedst. Her fløj man igennem, kunne ikke få nok – og det var ligesom om mine øjne slet ikke kunne følge med min hjernes læsetempo.

Det er bestemt ikke det sidste jeg har læst af Katja – jeg glæder mig allerede til der kommer mere!

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *