“Den fremmede” af Harlan Coben

Titel: Den fremmede
Forfatter(e): Harlan Coben
Serie: 
Sideantal: 333
Forlag: Gads forlag
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161107_155851

Adam Price har det hele. En vidunderlig kone, to dejlige sønner, et stort hus og et godt job. Lige indtil en komplet fremmed mand en dag kommer til byen. Han opsøger Adam og afslører, at hans kone har en dyb hemmelighed. Adam er forvirret og forbløffet: han troede, han vidste alt om sin hustru.

Fra den dag begynder hans perfekte liv at smuldre, og langsomt går sandheden op for ham. Han er havnet midt i en større sammensværgelse, og hvis han foretager sig ét forkert træk, kan det ikke bare ødelægge hans liv – det kan slå hele hans familie ihjel.

Efter at have læst de to tidligere bøger, Savner dig og Seks år, af Harlan Coben, glædede jeg mig rigtig meget til at læse denne også. Jeg er blevet vild med Coben, vild med måden hvorpå han beskriver miljøet og karaktererne og vild med det han bygger op som historie.

Vi starter ud med at møde Adam Price, som allerede fra starten, på grund af hans navn, giver mig et billede af en sjov hygge-fyr. Det var dog ikke helt det billede jeg endte ud med at have. Han er vores hovedperson og han overrasker mig flere gange gennem bogen – måske netop fordi jeg havde et helt andet billede af ham.

Coben har bygget en historie op, som er ret anderledes fra de andre to jeg har læst. Der er ikke den samme spænding og krimi-følelse i denne bog, men det gjorde overhovedet ikke noget. Selvom jeg forventede ét og fik noget andet, sad jeg stadig tilbage og blot kiggede på bogen, da jeg havde læst den sidste side. Jeg forstår stadig ikke, hvordan han formår at skrive så gode bøger gang på gang.

Noget af det fede ved denne bog er selve plottet. Hvordan han er kommet op med dét der sker, er mig en gåde. Men det er så fedt skruet sammen og så fedt fundet på, at jeg bare var fanget fra første side, og hele tiden forsøgte at gætte med – dog uden held. Og det er jo bare endnu federe! Den der følelse man får, mens man læser en krimi eller gåde og man forsøger at gætte med – men så alligevel til sidst har taget fuldkommen fejl? Den elsker jeg! Og den følelse er Harlan Coben bare rigtig god til at vække i mig.

Måske du også kan lide...