“Den anden” af Harriet Lane

Titel: Den anden
Forfatter(e): Harriet Lane
Serie: 
Sideantal: 299
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 3 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161102_102227

Emma og Nina mødes tilfældigt i London. Det er imidlertid ikke første gang. For mange år siden krydsedes deres veje – men kun én af dem husker det.

Et venskab spirer frem mellem de to kvinder, som står hvert deres sted i livet: Emma er en stresset småbørnsmor; Nina har en næsten voksen datter og derfor tid til at hengive sig til sin kunst. Men for den ene af kvinderne er der en skjult og gruopvækkende bagtanke med de bånd, der knyttes, og med Harriet Lanes fænomenale sans for suspense fastholdes læseren til sidste, grusomme side.

Jeg havde glædet mig rigtig meget til at læse en psykologisk thriller – og med den bagsidetekst bogen har, så glædede jeg mig ikke mindre. Lige på dét punkt blev jeg dog desværre skuffet. Jeg så ikke noget psykologisk thriller over bogen, men derimod blot en fortælling om 2 kvinders liv.

Det betyder dog ikke at bogen er dårlig. Jeg nød at læse den, var fanget og ville have det sidste med hele tiden. Der var ofte små brikker der blev samlet og til sidst dannede et næsten helt billede. Jeg mangler endnu nogle få brikker til billedet, men det er okay. Det har betydet at jeg har tænkt videre over bogen efterfølgende, og haft en trang til at ville vide, hvad der er sket senere hen i historien.

Lane har skrevet en bog, hvor man, ganske som bagsideteksten fortæller, er fanget helt til det allersidste. Grusomme sidste vil jeg dog ikke kalde det – jeg mangler noget mere, før end det grusomme kommer frem. Men man er fanget, simpelthen på grund af trangen til at ville kunne få dannet sig et billede af helheden, vide hvad der sker næste gang, og hvorfor tingene er som de er.

Da jeg havde færdiglæst bogen, sad jeg først med en følelse af at være blevet skuffet over ikke at få som lovet. Dernæst en glæde over at bogen faktisk var rigtig god og at siderne næsten vendte sig selv. Efterfølgende kom tankerne om hvad der nu skulle ske. Og så glemte jeg lidt bogen igen.

Alt i alt synes jeg altså at det er en rigtig god bog! Mens man sidder med den kan man ikke slippe den igen, og det hele kører bare rundt – men for mig var det også dét. Kort tid efter jeg havde vendt den sidste side var den ude af mit hoved igen og jeg var videre til den næste. Men trænger man til en bog hvor spændingen på en eller anden måde er høj og man ikke skal bruge en masse tid på at tænke over bogen bagefter, er dette helt sikkert en bog man skal læse!

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *