Projekt bibliotek #1 – renoveringen

For knap et år siden købte manden og jeg et hus. Det var, og er jo sådan set stadig, et gammelt hus med grønne, lilla og gule vægge. Der er sjove farvekombinationer, mærkeligt tapet og frygteligt grimme døre. Vi har siden indflytningen renoveret soveværelse, stue og værksted. I sommers stod haven for tur, for vi ville ikke gå indenfor, når vejret var godt.

Men nu er det blevet efterårsvejr. Det blæser en halv pelikan nærmest hele tiden – ja, sådan er det jo at bo ved stranden, men netop dét brokker jeg mig ikke over. Regnen siler ned, og tiden er kommet til stearinlys, varme drikke og gode bøger. Men hvor skal det være henne?

img_20161014_212153

Da vi flyttede ind fik jeg det ene børneværelse som bibliotek. Det var med lilla vægge, orange gulv og endnu en grim dør. Og endelig er det dét rum, som vi skal renovere. Det betyder, at netop i disse uger står samtlige af mine bøger, spil og små pynteting rundt i hele soveværelset. Langs samtlige vægge står mine bøger og pynter – og selvom jeg synes det er så hyggeligt at dele værelse med de ting jeg elsker allermest, så er jeg egentlig også træt af det, og glæder mig til mit bibliotek er færdigt.

img_20161014_212215

Lige ved siden af mit bibliotek ligger også et andet værelse. Mellem dem var der en skabsvæg, som vi netop har fået væltet. På det tidspunkt var jeg klar til at sige, at vi absolut ikke behøvede sætte en ny væg op. Jeg kunne sagtens overtage begge værelser til bibliotek – og så slap vi for dét arbejde! Manden min var dog ikke enig, og i det lange løb er jeg jo egentlig heller ikke selv. På sigt skulle begge værelser gerne blive børneværelser, og jeg vil simpelthen ikke skulle bygge en ny væg, når barn nummer 1 er kommet til verden og barn nummer 2 er på vej.

img_20161014_212237

Men udover at væggen skal væltes, der skal en ny op, al tapeten skal rives ned, nyt skal op og det nye gulv skal lægges, ja, så skal der også nyt loft op. Det betyder at lige nu kan jeg kigge direkte op til isoleringen på loftet fra mit bibliotek. Ja, det lyder ikke så hyggeligt, vel? Jeg er dog helt sikker på at min kære mand vil gøre alt hvad han kan, for at jeg får det helt perfekte rum.

Måske du også kan lide...

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *