“Ja, jeg har mens – og hva’ så’?” af Clara Henry

Titel: Ja, jeg har mens – og hva’ så’?
Forfatter(e) Clara Henry
Serie: 
Sideantal: 188
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161024_094603

Menstruation:
Et lidt finere ord for mens, som kun bruges af skolesundhedsplejerske og min mormor. Betyder ‘månedligt’ på latin, dvs. noget som kommer en gang om måneden. Andre ord for mens: det røde, russere i lysthuset, at flage rødt.

Denne bog er, for mig, noget for sig selv. Jeg har ikke læst noget som denne før, og jeg vidste derfor ikke helt hvad jeg skulle vente mig af den. Ud fra bagsideteksten, tænkte jeg, at jeg blot ville få en masse information om menstruation – men dette var ikke tilfældet. Clara Henry har skrevet en bog til de unge piger, som har brug for at vide noget om menstruation, som har brug for tips og tricks til perioderne og til dem, som blot har brug for at føle, at de ikke er helt alene om at have menstruation.

Clara Henry bruger tid på at forklare, at menstruation ikke skal være et tabubelagt emne. Vi skal kunne snakke om det og være åbne overfor hinanden. Og samtidig har hun også lavet guides, til at gøre det mindre synligt. En blanding der normalt ikke ville passe sammen, men som i denne sammenhæng giver rigtig god mening.

Det eneste kritikpunkt jeg har af bogen, er sproget. Jeg synes sproget er meget grov og bandeord er der også en del af. Jeg synes somme tider, at det blev for meget – men samtidig er det jo også sådan, mange i den alder snakker nu. Og det giver måske en bedre ‘venindefølelse’.

Jeg kan huske fra min første menstruation (og også nogle måneder frem), at jeg ikke anede hvem jeg skulle snakke med, hvad jeg skulle sige eller hvordan jeg skulle have det med det. Her er denne bog helt perfekt. Det er en slags veninde, man altid kan vende tilbage til hvis man har spørgsmål eller blot er lidt nysgerrig om noget.

Den pædagogiske del af mig siger, at denne bog er helt perfekt. Den passer perfekt ind i det moderne samfund vi lever i, fordi teenagepigerne ikke så ofte bruger deres mødre til denne snak. Det er oftest veninderne eller internettet – og det kan tit og ofte skræmme eller give et helt forkert billede af, hvad menstruation egentlig er. Denne bog er derfor rigtig fin til den opgave.

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *