“Den ottende dødssynd” af Rebecka Aldén

img_20161010_173205Titel: Den ottende dødssynd
Forfatter(e) Rebecka Aldén
Serie: 
Sideantal: 370
Forlag: Modtryk
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Nora har succes med sine klummer, bøger og foredrag, hvor hun fortæller om, hvordan alle kan opnå succes og blive lykkelige, bare de gør en indsats. Det er netop, hvad Nora selv har gjort efter en ulykke for ti år siden, hvor hun kun med nød og næppe overlevede et fald fra syvende sal.
Nu lever hun med sin mand og deres to børn i en herskabelig villa på en vej for velhavere. Men en dag flytter Klara ind i huset overfor, og idyllen krakelerer. Da Nora samtidig går i gang med at skrive sin næste bestseller om de syv dødssynder, støder hun ind i en række problemer. Langsomt dukker fragmenter af hendes fortid op, og mistanker plager hende – måske var det, der skete for ti år siden, slet ikke en ulykke? Og hvem kan Nora (og læseren) stole på?

4udaf5

I bagsideteksten står der, at jeg skal forvente mig en psykologisk spændingsroman. Og en psykologisk spændingsroman er noget af det, jeg elsker at læse. Det er noget af det jeg nyder mest – og noget af det, hvor jeg sidder længst ude på stolen i ren spænding. Og netop derfor glædede jeg mig også rigtig meget til at læse denne.

Nora er en lidt speciel hovedperson. Med speciel mener jeg ikke at hun hverken er underlig eller handler unormalt, men derimod at hun er speciel på den måde som gjorde, at jeg var fanget af hendes fortælling med det samme.

Handlingen er ny, det er ikke noget jeg før har læst. Derimod er måned hvorpå det hele er bygget op, set før, og det er lidt ærgerligt. Jeg kunne godt tænke mig, at der måske var nogle små sidespring, som gjorde måden lidt mere unik. Det gør dig ikke så meget for selve historien, idet det var så spændende, at man ikke lagde mærke til det under læsningen.

En spændingsroman er der ingen tvivl om, at bogen er. Men den er også så meget andet. Jeg vil også mene at der er drama, humor og identitetsdannelse i bogen. Det er en perfekt blanding, og dette gør kun bogen endnu bedre. For blandingen er også med til, at man ikke køre død i bogen, men at man hele tiden fornemmer noget nyt og andet, end i det forrige kapitel.

Jeg har ingen erfaring med Aldén fra førhen, men der er overhovedet ingen tvivl om, at jeg rigtig gerne vil læse mere af hende. Hvis dette er hendes standard, så kan det kun blive godt!

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *