“Elleve dage i Berlin” af Håkan Nesser

img_20160823_1013432Titel: Elleve dage i Berlin
Forfatter(e): Håkan Nesser
Serie: 
Sideantal: 349
Forlag: Modtryk
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Det kan godt være, at Arne Murberg ikke er nogen Nobelpriskandidat. Men han er et godt menneske og en kærlig søn, og når hans far på sit dødsleje giver ham en opgave, gør han naturligvis sit bedste for at udføre den. Det viser sig, at moderen, som Arne troede druknede under en sejltur på Vesterhavet, i virkeligheden stak af til Berlin med en musiker, og nu skal Arne finde hende. Arne er ikke nogen globetrotter, og hans tysk kunne være bedre, men han forbereder sig nøje, inden han tager afsted.
Vel ankommet til den tyske hovedstad finder han vej ved hjælp af kort og Guds forsyn, i al fald i begyndelsen, men hans snirklede vej krydses af både gode og onde kræfter. En gal professor og en ung kvinde i kørestol, for eksempel. Og et par gule sko. Og en hekseproces.

4udaf5

Jeg har ikke læst mange bøger af Håkan Nesser før. Ja, faktisk har jeg kun læst Straf, som jeg var ovenud begejstret for. Det betød også, at jeg glædede mig rigtig meget til at komme igang med denne bog – og endnu engang opleve Håkan Nessers magi.

Jeg vil dog ikke kalde denne bog for en typisk Nesser-bog. Og om jeg kan tillade mig at bruge ordet typisk, er jeg ikke helt sikker på, da jeg kun har læst én anden – men jeg har dog hørt om ham og kender lidt til hans bøger, og derfor tænker jeg alligevel, at jeg vil nævne det.

Jeg ser ikke denne bog som en decideret krimi. Der er nogle krimi-elementer i, men jeg synes de er skildret på en humoristisk måde. Og det samme med resten af bogen også. Jeg fik et smil over læberne flere gange – og jeg skal da også indrømme, at jeg somme tider tog mig selv i at lade et grin undslippe mine læber.

Arne Murberg er en helt fantastisk hovedperson. Han er virkelig skøn at læse om, og han er virkelig hyggelig. Han passede helt perfekt ind i den humoristiske stemning, og selv når han var alvorlig, var der underlagt en humor, som passede helt perfekt med stemningen og Arne selv.

Jeg nød virkelig at læse bogen. Jeg manglede lidt krimi, for det havde jeg håbet der var lidt mere af. Det ødelagde dog ikke læseoplevelsen, da den var super hyggelig alligevel. Men forventer du en Håkan Nesser krimi, så skal du nok ikke læse denne. Læs den dog i stedet, hvis du har brug for et smil og en hyggelig læsestund.

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *