“Fangirl” af Rainbow Rowell

img_20160823_1008415Titel: Fangirl
Forfatter(e): Rainbow Rowell
Serie: 
Sideantal: 472 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Cath er Simon Snow-fan – kæmpe Simon Snow-fan! Hun og hendes søster Wren levede og åndede nærmest for Simon Snow-serien, da de var børn. De læste og læste og læste. De skrev Simon Snow-fanfiction. De klædte sig ud som karktererne til filmpremiererne.
Det er Caths søster vokset fra nu. Men det er Cath ikke – hun VIL ikke vokse fra det.
De to søstre skal på college, og Wren har meddelt Cath, at hun ikke gider dele værelse med hende. Så Cath står alene – helt uden for sin comfort-zone. Hun har en sur roommate med en sød kæreste, som hele tiden er i nærheden. Hun har en lækker klassekammerat, som kun gider tale om tekster. Og hun kan ikke lade være med at bekymre sig om sin far, som aldrig før har været alene.
Så spørgsmålet er: Kan Cath klare livet på college uden sin søster ved hånden? Er hun klar til at starte et nyt liv på egen hånd? Og har hun overhovedet lyst til at starte et nyt liv – uden Simon Snow?

5udaf5

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg normalt ikke er fan af teenage-fanfiction-temaet. Det har aldrig rigtig fanget mig, og jeg kan ikke rigtig sætte mig ind i det. Men alligevel blev jeg overrasket over denne bog – og dét på den positive måde.

Simon Snow fortællingerne minder mig ret meget om Harry Potter. Og det er på sin vis ret fedt. Det betyder, at jeg alligevel kan sætte mig lidt ind i kærligheden til karaktererne og historierne – for hvem har ikke nydt at læse Harry Potter? På et tidspunkt blev jeg dog træt af at høre om det samme hele tiden, men det var ikke noget, der ikke gik hurtigt over.

Jeg kunne rigtig godt lide effekten af, hvordan de to forskellige historier fulgte hinanden på en eller anden måde. Det hjalp med at beskrive både Cath og Wrens følelser – og det var en rigtig fin ekstra effekt til bogen. At det somme tider kunne være en anelse besværligt at følge med i Simon Snow historierne er en mindre detalje, og som egentlig ikke gjorde det store for mig.

Jeg synes det er så fint at følge med i Caths udvikling. For der er slet ingen tvivl om, at hun gennem hele bogen udvikler sig, og lærer sig selv bedre at kende. Det er så fint at læse om de små ting der er i hendes liv, som får hende til at skulle tage stilling til sig selv. Og så er det endnu mere fedt, endelig at læse en YA-bog, hvor vores hovedperson kan stå ved sine egne handlinger og meninger.

Karaktererne og historien passer så fint sammen. Der er ingen tvivl om, at de er et par, som bare ikke skal skilles ad. Jeg elsker Cath og hendes nørdede side, jeg elsker Wren der er lidt nørdet og jeg elsker faren, som er lidt en enspænder. Levi og Reagan er også helt perfekte – det hele fungerer bare rigtig godt sammen.

Så har du brug for at læse en YA-bog som ikke er alt for sukkersød og kun indeholder det pladderromantiske kærlighedssludder, så vil jeg helt sikkert anbefale dig, at tage et ekstra kig på denne bog!

Måske du også kan lide...

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *