“Safirblå (Rubinrød #2)” af Kerstin Gier

img_20160908_200627Titel: Safirblå
Forfatter(e): Kerstin Gier
Serie: Rubinrød #2
Sideantal: 373
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Gwendolyns liv har været en rutsjebanetur, siden hun opdagede, at hun var den såkaldte rubin – det sidste medlem af en hemmelig kreds af tolv tidsrejsende. Når hun ikke er på rejse gennem historien efter andre tidsrejsende for at bede om lidt af deres blod (!), prøver hun at regne ud, hvad alle de mysterier og profetier omkring den hemmelige loge egentlig betyder.

I det mindste får Gwendolyn masser af hjælp. Hendes bedste ven Lesley følger flittigt hver ledetråd på nettet. Spøgelset James lærer Gwendolyn, hvordan man opfører sig til en  fest i det 18. århundrede. Og Xemerius, den lille vandspyer, der har fulgt efter Gwendolyn, siden han så hende kysse den flotte Gideon i en kirke, tilbyder rådgivning om alt.
Åh ja. Og så er der selvfølgelig Gideon, diamanten. Det ene øjeblik er han meget varm, det næste øjeblik er han kold som is. Gwendolyn er ikke helt sikker på, hvad der foregår, men hun er temmelig opsat på at finde ud af det.

4udaf5

Jeg elskede den første bog i denne serie. Jeg elskede vores karakterer, udseendet på bogen og måden hvorpå hele bogen var skruet sammen. Derfor havde jeg også ret høje forventninger til denne, da historien nu skulle fortsætte.

Som den første bog, ser denne simpelthen så fin ud, Den passer perfekt i stilen med den første bog, og det er bare et kæmpe plus. Den har samme smukke cover, og det virker bare så gennemført.

Jeg må desværre sige, at jeg til tider er begyndt at blive en anelse forvirret bogen igennem. Med tidsrejserne, de mange personer og steder, var der steder, hvor jeg lige måtte kigge tilbage, læse et afsnit igen eller noget helt andet, for at være sikker på, at forstå det ordentligt. Dette er en anelse ærgerligt, men ødelægger alligevel ikke oplevelsen fuldstændigt.

Udover de karakterer som vi i forvejen kender til, bliver vi også introduceret for nogle flere. Jeg synes, at de falder så fint ind i historien og det er jeg virkelig glad ved. Det kunne have gjort rigtig meget dårligt for bogen, hvis det havde virket uægte og tvunget.

Kærlighed, drama og tidsrejser fungerer stadig rigtig godt! Det er en sjov kombination, og det har muligvis også noget at sige i forhold til spændingen. Personligt havde jeg absolut ingen idé om hvad jeg skulle forvente, og jeg blev konstant overrasket.

De slåfejl der var i den første bog, virker til at være blevet rettet denne gang. Det betyder simpelthen så meget for læsningen. Det gør altså bare, at det hele kommer til at virke mere flydende – og også professionelt. Og gør det dét, så får man helt sikkert også et helt andet indtryk af bogen.

Kerstin Gier har gjort det igen – jeg er blevet fanget af tidsrejser, drama og kærlighed, og jeg kan slet slet slet ikke vente på at den næste bog i serien kommer. Bogen slutter helt perfekt i forhold til at få læseren til at hænge ved – men samtidig fuldstændig frygtelig, når man ikke har den næste bog ved hånden med det samme.

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *