“Fanden på væggen” af Palle Schmidt

IMG_20160823_101140Fanden på væggen af Palle Schmidt, 345 sider, Calibat, 2016

Denne bog er et eksemplar fra forfatteren.

Detektivbureauet Jankowski I/S kæmper for at overleve. Helena forsøger at holde butikken kørende, mens den tidligere militærmand David er gledet ud i en deroute af vold. Yasin bruger mere tid på afpresning og et skrantende familieliv end på arbejdet. Den tidligere kriminelle Frank ser magtesløs til, mens det sidste han har, smuldrer mellem fingrene. Og den pensionerede politimand Schebel har sin helt egen agenda.

Da en gammel sag om et kidnappet barn dukker på, virker det som en gave fra himlen. Men efterhånden som de graver dybere, åbnes en Pandoras æske af rædsler og det viser sig, at sagen snarere er en enkeltbillet til helvede.

4udaf5 

Da jeg begyndte på denne bog, vidste jeg ikke helt hvad jeg skulle forvente. Ud fra bagsideteksten, fik jeg en forventning om, at der ville være gang i den hele vejen igennem, for hvordan skulle forfatteren ellers nå, at få det hele med? Samtidig havde jeg også en forventning om, at det ville være lidt dystert og måske endda lidt farligt.

Lige på disse punkter, må jeg nok indrømme, at jeg blev lidt skuffet. Det er en spændende krimi, men ikke med den stemning, som jeg havde regnet med.

Karaktererne minder mig om nogen, jeg har mødt før. Det gør dog ikke noget dårligt for bogen, for det var ikke præcis de samme, og der er ingen tvivl om, at de hver især havde nogle unikke træk, som gjorde dem til deres helt egne. Og sammensætningen af de forskellige karakterer fungerer også rigtig god.

Bogen var spændende, og jeg nød at læse den. Den var hyggelig og helt perfekt til hverdagens små pauser. For mig fungerede den ikke til at læse i ét hug. Jeg følte, at jeg var nødt til at dele den op i små bidder, for at få den bedste oplevelse.

Jeg følte ikke på noget tidspunkt, at jeg fik for meget action eller for meget uoverskueligt opklaringsarbejde, som ingen mening gav – og det den følelse synes jeg ellers godt, at man sommer tider kan få ved krimi’er. Bogen er velskrevet – og det foregår i et hyggetempo. Helt perfekt til den kommende (og sikkert også kolde) efterårsferie.

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *