“Bare en dag (Just one day #1)” af Gayle Forman

IMG_20160823_100716Titel: Bare en dag
Forfatter(e): Gayle Forman
Serie: Just one day #1
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Allysons liv er præcis som hendes kuffert: pakket, planlagt og ordenligt. Lige indtil hun på den sidste dag i sin tre uger lange rejse rundt i Europa møder Willem. Han er alt det, Allyson ikke er, og han slår fuldstændig benene væk under hende. Da han opfordrer hende til at droppe sine planer og tage med ham til Paris, er Allyson klar. Det ligner hende ellers ikke at være så spontan, men det fører til en dag med chancer, frihed, nærhed og forelskelse: et døgn, der forandrer Allysons liv.

5udaf5

Jeg føler selv, at det er ved at være et stykke tid siden, at jeg har læst en rigtig romantisk YA-bog. Og jeg kunne mærke, at jeg trængte til det. Jeg trængte til det sukkersøde og til at blive ført med rundt i et kaotisk kærlighedsliv. Og netop derfor kom denne bog på det helt rigtige tidspunkt.

Lige fra starten af, var jeg fuldstændig bidt af denne bog – og da jeg først var kommet igang, kunne jeg slet ikke stoppe igen. Den ene side vendte den anden – og pludselig var bogen slut. Det hele gik så stærkt, at jeg havde brug for et par dage, til lige at synke det hele.

Jeg har førhen været imponeret over Gayle Forman, og der er ingen tvivl om, at jeg er blevet det igen. Jeg synes hun overrasker gang på gang – og jeg har bare ingen anelse om, hvordan hun kan skrive så fantastiske bøger. I denne bog er der nogle ting, som jeg synes virker uvirkelige, men alligevel får hun det til at fungere. Hendes sprog gør det hele så flydende og let – og man kan næsten ikke forestille sig, at det skulle foregå på anden vis.

Karaktererne i denne bog er også helt perfekt til historien. Jeg føler på ingen måde, at disse skulle have været anderledes. Det hele er en smule klichéfyldt – men på den helt rigtige måde. Jeg følte ikke at der var for meget af det gode, som disse YA-bøger ellers godt kan have tendens til. Jeg føler, at den var lige tilpas, og det betyder bare rigtig meget for læseoplevelsen.

Denne bog gav mig et helt nyt syn på kærlighed ved første blik. Jo, jeg har altid ment at et eller andet kan opstå – men ikke på denne facon. Og jeg var bare så opslugt hele vejen igennem, jeg heppede, jeg sørgede og jeg håbede. Jeg følte med vores hovedperson, jeg følte at jeg stod ved hendes side hele vejen igennem.

Slutningen gjorde mig skør – på den gode måde. Meget mere vil jeg ikke sige om det, for jeg vil helst ikke afsløre for meget. Men jeg glæder mig rigtig meget til at få fingrene i den næste bog i rækken, og finde ud af, hvad der videre kommer til at ske.

Måske du også kan lide...

4 kommentarer

  1. Det er simpelthen sådan en skøn historie <3 Jeg glæder mig virkelig også meget til at få læst "Bare et år". Det er dog ikke en fortsættelse, og slutter vidst dermed præcis samme sted som "Bare en dag". Forman har dog udgivet en novelle, som vidst fortæller lidt om, hvad der skete efterfølgende. Noget jeg virkelig også glæder mig til at læse 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *