“Lake House” af Kate Morton

IMG_20160811_202248Titel: Lake House
Forfatter(e): Kate Morton
Serie: 
Sideantal: 484
Forlag: Cicero
Udgivelsesår: 2016

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Et forladt hus …
Sadie Sparrow er på tvungen orlov fra sit job som kriminalassistent ved Londons politi. Hun søger tilflugt hos sin morfar i Cornwall, men går hvileløst omkring, indtil hun en dag falder over et forladt hus i skovens dyb og hører en historie om en lille dreng, der forsvandt sporløst.

Et forsvundet barn …
Juni 1933. Familien Edevane har travlt med at forberede den store midsommerfest på deres landsted, Lake House. Særligt den 16-årige datter Alice er ved at sprænges af forventningens glæde. Ikke alene har hun fundet den perfekte slutning til den roman, hun skriver på, men hun skal også mødes med den mand, som hun i al hemmelighed er stormende forelsket i. Inden aftenen er omme, har en tragisk begivenhed dog ramt familien.

Et uløst mysterium …
70 år senere lever den ærværdige Alice Edevane et stille og tilbagetrukket liv som krimiforfatter i et af Londons fineste kvarterer. Lige indtil en ung kvindelig kriminalassistent banker på døren og begynder at stille Alice spørgsmål om fortiden og borer i de hemmeligheder, Alice har forsøgt at flygte fra hele sit liv.

3udaf5

Forlaget sendte en mail og spurgte om jeg ville anmelde den, fordi den skulle minde lidt om det Jojo Moyes skriver. Det gjorde at jeg havde høje forventninger allerede fra starten af – og også glædede mig rigtig meget til at læse bogen. Jojo Moyes er en af mine favorit-forfattere, og derfor skal der meget til, for at komme op på hendes niveau – i hvert fald i mit hoved.

Bogen starter stille og roligt ud. Vi får lidt baggrundsinformationer og finder ud af hvem de forskellige personer er. Og så fik jeg en forventning om, at bogen ville gå igang. Det gjorde den dog ikke – det tog rigtig mange sider, før end historien rigtigt gik i gang, og jeg kedede mig en smule indtil da. Mange af informationerne kunne være blevet fortalt på en anden måde.

Sadie er en moderne kvinde. En moderne single-kvinde vil jeg gerne kalde hende – ikke fordi der egentlig er noget galt med det, men hun virker bare ekstremt ensom. Og det gør umiddelbart kun noget godt for karakteren. Familien Edevane minder mig ikke om noget jeg før har læst om. De er en familie for sig – og en familie som gemmer på mange hemmeligheder.

Sammenkoblingen af Sadie og Alice Edevane er god. Det er en kobling der fungerer ret godt, og det er ret sjovt, hvordan deres historier på sin vis følges ad hele vejen igennem bogen. Det giver læseren en hyggelig fornemmelse – og netop ordet hygge vil jeg hænge lidt mere fast i. For bogen er en rigtig hygge-bog. Den kalder på stearinlys, en kop te og en tallerken med småkager.

Måske du også kan lide...

2 kommentarer

  1. Jeg har her i sommer måtte opgive hendes roman En velbevaret hemmelighed. Den havde det samme problem med at den var for længe om at komme i gang og det havde jeg slet ikke tålmodighed til lige på det tidspunkt.

    Det kan godt være jeg vender tilbage til bogen på et andet tidspunkt, for jeg har tidligere læst hendes En fjern hvisken og den synes jeg var helt okay.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *