“Alkymisten” af Paulo Coelho (#alkymistenrejser)

IMG_20160427_182017Titel: Alkymisten
Forfatter(e)Paulo Coelho
Serie: 
Sideantal: 2011
Forlag: Bazar
Udgivelsesår: 2004

Alkymisten er den magiske historie om Santiago, en andalusisk fårehyrde der følger sin drøm om at finde en af verdens rigeste skatte. Fra sit hjem i Spanien rejser han til markederne i Tanger, Egyptens ørken og et skæbnesvangert møde med Alkymisten.
Historien om de skatte Santiago finder på sin vej, lærer os den vigtigste af alle visdomme: Lyt til dit hjerte, forstå tegnene og frem for alt, følg dine drømme.

2udaf5

Simone fra Boghjørnet startede sidste år en rejse for denne bog. Den har været hos forskellige bogbloggere og har efterhånden også været hele Danmark rundt. Jeg glædede mig sådan til at få besøg af den, for ikke nok med, at folk havde læst den, så havde de også lavet små understregninger, noter og søde figurer hele vejen igennem den. Det gjorde bogen meget hyggeligere at læse!

Normalt ville jeg ikke læse en bog som denne. Jeg kan ikke præcist sige, hvad det er det gør det, men et eller andet er det. Men på grund af det sjove koncept fra Simones side, så var der ikke noget jeg hellere ville, end at læse den.

Jeg må være ærlig og sige, at bogen, rent handlingsmæssigt, ikke var noget for mig. Jeg ville egentlig have givet den én stjerne, men dét at bogen var så filosofisk som den var, trak den en karakter op. Det betød, at jeg sad med rigtig mange tanker både under og efter læsningen af bogen. Den fik mig til at tænke over nogle ting, og til at huske at følge mine drømme. Det er der ikke mange bøger der gør.

Hele oplevelsen med denne bog var helt sikkert, at det var en rejsende bog. At så mange andre havde sat deres præg i den, givet udtryk for nogle små tanker indimellem og understreget citater, som de syntes var noget specielt. Det betød også, at man lagde lidt ekstra mærke til netop disse ting.

Jeg håber sådan, at alle de, som har haft besøg af den før mig har haft en lige så fantastisk oplevelse som jeg selv har. Og så håber jeg, at dem som får besøg af den, inden den igen skal hjem til Simone også får en helt fantastisk oplevelse.

Måske du også kan lide...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *