Bogbloggertræf 2016 #3 – bøgerne

Så blev det endelig tid til, at jeg skulle vise jer alle de fine bøger frem, som jeg fik til bogbloggertræffet. Det var en kæmpe stak (eller faktisk 2), som vi allesammen fik udleveret. Jeg har derfor delt det op over flere billeder, så det ikke bliver for uoverskueligt.

img_20161024_102255

På billedet ser vi først Kvinden i graven af Julia Heaberlin. Det er en bog som jeg endnu ikke har læst, men som lyder rigtig spændende, og som jeg derfor også glæder mig til at læse. Dernæst har vi Karensminde af Iben Mondrup og Hjertets stemme af Jan-Phillipp Sendker. Hjertets stemme har jeg allerede læst, og synes den er super sød. De urørlige af Line Ullmann er også en bog jeg ikke har læst, men som jeg rigtig rigtig rigtig gerne vil have læst. Den lyder bare så fin, og jeg kan næsten ikke vente med at komme igang. Sidst ser vi En god far af Noah Hawley og Hvor der er vilje af Jeffrey Archer – begge disse er nogle, jeg endnu ikke har læst.

img_20161024_102212

Som allerede fortalt fik vi også Skyriel af Lene Dybdahl til bogbloggertræf. Den er derfor også signeret og selvom jeg ikke har læst den, er jeg allerede helt vild med den. Vi fik også Historier til Drenge af blandede forfattere, Mareridt og myrerkryb af Nick Clausen og Ravnenes hvisken af Malene sølvsten. Alle disse er også signerede, da vi var så heldige, at netop disse forfattere også var til stede ved træffet.

img_20161024_102339

De 7 synder af K. L. Berger havde søde Iben med til mig. Denne er læst til readathon her i efteråret, og i kan godt glæde jer til en anmeldelse! Ritmatikeren af Brandon Sanderson, Skyggernes dronning af C.J. Redwine, Krøniken om Morika af Sidsel Sander Mittet og Råddenskab af Siri Pettersen var også bøger vi fik til træffet. Specielt Skyggernes dronning glæder jeg mig rigtig meget til at skulle læse!

img_20161024_102318

På billedet ovenover ses de sidste bøger, som vi fik. Først er der Måske en dag af Colleen Hoover, som jeg længe har gået og sukket over. Dernæst Calendar Girl Januar af Audrey Carlan, One af Sarah Crossan, Den dag jeg glemmer af Adam Silvera og Simon vs. verdens forventinger af Becky Albertalli. Dem alle glæder jeg mig rigtig meget til at læse – og jeg ville sådan ønske, at der var flere timer i et døgn.

img_20161024_102239

Sidst men ikke mindst fik vi også en fin malebog, en hulens masse bogmærker, en keyhanger og nogle visitkort, som helt sikkert er værd at gemme!

Endnu engang skal der lyde et kæmpe tak til arrangørerne, forfatterne og forlagene;Simone, IreneMichelleBog og Idé Aalborg, Dreamlitt, forlaget Facet, Gads forlag, Gyldendal, Jentas, Lindhardt og Ringhof, Nicole Boyle Rødtnes, Plusbog, Politikens forlag, Rosinante & Co., Storytel, Turbine, Tellerup, Dansk Bibelselskab, Lotte Petri, Marie-Louise Rønning, Nick Clausen, Pernille Vørs og Evas Kagerier.

Continue Reading

Bogbloggertræf 2016 #2 – dagens program

Lørdag morgen ringede mit vækkeur kl. 7:30. Så skulle jeg op, i bad, gøre mig færdig og hvad der ellers skulle til, inden turen gik mod Horsens, hvor jeg skulle følges med nogle andre søde bogbloggere. Jeg havde allerede fra jeg åbnede øjnene, sommerfugle der kildede i min mave, høje forventninger og ikke mindst et kæmpe smil. Jeg glædede mig så meget.

Klokken 12 (og vores bil var den sidste der ankom, ja – men er der ikke en charme i at være de sidste?), ankom vi til universitetet i Aalborg, og så var vi ellers pludselig igang. De fleste sad allerede på deres pladser – og det betød, at man lige måtte på runde i lokalet, finde de tomme stole, og se om ens navneskilt var et sted. Det fandt jeg, mit navneskilt, og endelig var også jeg klar til, at dagen skulle begynde.

img_20160929_132544

På bordet foran mig lå dagens program i en flot lilla farve. På bordet stod også en masse drikkevarer – og som bordpynt var der nogle sider fra en bog med lilla bånd om. Desuden lå der en masse indpakkede gaver på bordet (uh, var de mon til os?) og der stod også vores aller første boggave. Vi modtog alle et eksemplar af “Skyriel” af Lene Dybdahl, som jeg ikke før har læst – men nu er det jo en fantastisk mulighed, til at gøre det!

img_20160929_133434

Efter at have hilst på hinanden, kigget på den fine bordpynt og nærstuderet vores første gave, var det tid til mad. Arrangørerne havde fået sammensat den fineste menu, og jeg tvivler på, at nogen tog sultne fra Aalborg. Mens vi spiste, fik vi lov til at pakke den næste gave op – nemlig de fine gaver, der lå som bordpynt. Deri befandt der sig en bog af den hemmelige gæst, og det havde vi glædet os meget til.

Alle deltagere tog en pakke og begyndte at pakke op. Indeni lå Ravnenes hvisken, og mens vi endnu glædede os over bogen og nærstuderede den, trådte altså Malene Sølvsten ind. Mens vi spiste vores mad færdig, blev hun interviewet af Irene – og det var hammerspændende at lytte med. Efter interviewet var Malene også så sød, at ville signere vores bøger.

Da dette var overstået, vi var færdige med at spise og havde holdt en kort pause, var det tid til de første konkurrencer. Her havde de 4 deltagende forfattere sponsoreret en masse bøger, og allerede her var jeg den heldige vinder. Jeg vandt en bog med en masse noveller i, hvoriblandt Nanna Foss også var. Denne var jeg også så heldig at få signeret. Og efter konkurrencer fik vi alle sammen en bookiebag. Hvad der var i den, må i vente med at læse om i et senere indlæg.

img_20160929_132522

Det er vidst lidt af en tradition, at vi skal have kage til bogbloggertræf. Og dette år var ingen undtagelse. Der var blevet lavet den smukkeste kage af Evas Kagerier, som vi alle brugte lang tid på at være henrykte over og fotografere. Og mens vi spiste kage blev der holdt endnu et oplæg – dette af Marie fra Dreamlitt, der fortalte om dét at oversætte en bog og hvordan hele processen er. Det var super spændende, og har helt sikkert givet mig blod på tanden, til at undersøge oversættelse noget mere. Måske det er noget for mig?

Inden dagen var omme var der også tid til debat. Der blev taget en del emner op, som gav mig noget at tænke over. Ikke kun i forhold til dét at være bogblogger – men også hvordan forfatterne ser på os, og hvad vores rolle, mere konkret, er i forhold til dem. Det var super spændende, og der kom mange meninger på bordet.

Til slut var der endnu flere konkurrencer – og endnu en bookiebag. Det tror jeg ikke, at der var nogle af os der havde regnet med, og hele lokalet blev jo nærmest oplyst i smil og begejstring. Vi sagde farvel til hinanden, gav krammere, udvekslede tips, tricks og mails – og så var der ikke andet for, end at bære alle de fine bøger ud til bilerne og vende snuderne hjemad.

I dette indlæg skal der lyde et kæmpe tak til arrangørerne, for at have sammensat en super fed dag:

Simone, Irene og Michelle

Desuden skal der også lyde et kæmpe tak til alle de andre deltagere, som også var med til at gøre dagen helt fantastisk:

Amalie, Amanda, Anne Mette, Anne, Bente, Bjørg, Camilla, Christina, Eva, Helle, Iben, Josefine, Julie, Karin, Karina, Kirsten, Kirstine, Kristine, Line, Lisbeth, Lone, Louise, Luna, Malene, Marie L, Marie-LouiseMarie T, Melani, Mette, Mette Sofie, Mia, NannaNena, NickPernille, Pernille VørsRegitze, Rikke, Sabina, Sofie, Susanne, Tanja og Xenia

Continue Reading

Bogbloggertræf 2016 #1 – kort fortalt

Så blev det endelig tid til årets bogbloggertræf. I går, lørdag tog jeg turen til Aalborg sammen med en (kæmpe) flok af de andre søde bogbloggere, hvor vi havde en hel dag, dedikeret til vores kærlighed til bøger. Det var en rigtig skøn dag, og for ikke at skrive verdens længste indlæg, har jeg valgt at dele det op i flere dele.

I dagene op til træffet blev der lagt små hints ud om, hvem årets hemmelige gæst kunne være. Der var flere forskellige gæt, og jeg må nok sige, at jeg faktisk gættede forkert. Vi fik af vide, at det var en debutterende fantasy-forfatter, hvis næste bog udkom i 2017. Og hvem kunne det så være?

img_20160925_113223

Det var Malene Sølvsten. Malene er forfatteren til Ravnenes hvisken, som har en gennemsnitsbedømmelse på 4,5 ud af 5. Jeg har ikke selv læst bogen endnu, men på baggrund af de fine anmeldelser den har fået, også ved mine medbloggere, er der ingen tvivl om, at jeg nu glæder mig endnu mere – og også gerne snart vil læse den!

Malene blev interviewet af Irene, og de kom ind på en masse fine og interessante ting. Herunder Malenes egne favoritter i bogen, fremtidige forfatterplaner, processen frem til udgivelsen og meget meget mere. Det var rigtig spændende at høre hende fortæller om alle de processer hun har været igennem, for at bogen skulle blive hvad den er blevet til – og dette også selvom jeg ikke har læst den endnu. Jeg tror måske, at det kun gør mig endnu mere spændt på at læse den.

img_20160925_081236

Til bogbloggertræffet var der selvfølgelig også den smukkeste kage. Det har der været begge de år jeg har været med, og begge gange er jeg blevet fuldstændig blæst bagover over hvor fine de har været (og selvfølgelig også hvor godt de har smagt!). Forestil jer 50 bloggere og forfattere stå i en samlet klump om kagen – alle for at tage et billede. Det var så sjovt et syn, og en endnu sjovere overraskelse.

Det var Michelles mor der havde kreeret den smukke kage – og hun skal helt klart have credit for det smukke udseende og det lækre indhold!

img_20160925_113208

Udover de mange snakke med forfattere, andre bloggere, konkurrencer og al maden, havde de søde arrangører også stået for at lave de fineste bookiebags til os alle. Indholdet af disse og en mere uddybet version af dagen kommer i et senere indlæg.

Der skal lyde det fineste tak til arrangørene Simone, Irene og Michelle. Derudover skal der selvfølgelig også lyde et kæmpe tak til de søde sponsorer Bog og Idé Aalborg, Dreamlitt, forlaget Facet, Gads forlag, Gyldendal, Jentas, Lindhardt og Ringhof, Nicole Boyle Rødtnes, Plusbog, Politikens forlag, Rosinante & Co., Storytel, Turbine, Tellerup, Dansk Bibelselskab, Lotte Petri, Marie-Louise Rønning, Nick Clausen, Pernille Vørs og Evas Kagerier.

Continue Reading

Bogbloggertræf 2015

I lørdags var jeg til dette års store bloggerarrangement – bogbloggertræf. Det var min første tur, og jeg har glædet mig lige siden jeg hørte om det første gang. Og jeg har glædet mig lige så meget til at fortælle om min oplevelse med arrangementet også.

Jeg vågnede (alt) for tidligt lørdag morgen, for at være klar til at komme afsted. Vi skulle mødes i Aalborg kl. 12, så at sove længe var ikke en mulighed den dag (i hvert fald slet ikke på grund af sommerfuglene i maven).

Vi ankom og blev vist ind i det lokale vi skulle være i. Allerede da vi ankom, fik vi en lille bookiebag. Desuden lå der også små grønne pakker på bordene – og det var Nadia Plesners bog, som
vi var så heldige at kunne få signeret også. Da alle var kommet til og vi havde præsenteret os, fik vi lidt at spise, og årets hemmelige gæst skulle fortælle. Det var Nadia Plesner, som fortalte om hendes bog “Simple Living”. Det var et meget rørende foredrag, som helt sikkert gjorde min lyst til at læse bogen større.

Dernæst var der lidt snak og hygge – og så var der kage. Og der var ikke bare lidt kage, men masser af kage. Og samtidig med at vi spiste den, fortalte Carina Evytt om hendes forfatterskab og lidt om hendes fremtidige planer.

Inden vi tog derfra nåede vi også en debat-runde og en masse snak – og også de mest fantastiske bookiebags. Jeg havde en helt fantastisk dag, og det var virkelig overvældende, at møde alle de
andre bloggere. Samtidig var jeg også rigtig overrasket over alle de sponsorer, der havde valgt at være med.

Et stort tak skal der også lyde til arrangørende: Simone, Irene, Karin og Rikke. Derudover skal der selvfølgelig også lyde en kæmpe tak til sponsorerne: Dreamlitt, EgoLibris, Forlaget Facet, Forlaget Iris, Forlaget Punktum, Gads Forlag, Gyldendal, Hr. Ferdinand, Jentas, Lindhardt og Ringhof, Modtryk, Mofibo, Osuma, People’s Press, Plusbog, Politikens Forlag, Rosinante & Co, Tellerup, Turbine, Ulven og Uglen, Alvilda, Book Eaters Convention, Christina Ingerslev, Saxo, Vild med ORD og Auto og møbelpolstring v/Børge Jensen.

Continue Reading

Bogbloggertræf 2015 – ses vi?

Jeg er ret ny inden for bloggerverdenen – specielt hvis man kigger på mange af de andre bogbloggere her fra Danmark. Alligevel har jeg været så heldig at opdage dét, som hedder bogbloggertræf. Det afholdes i år til september, og jeg har netop her i weekenden tilmeldt mig.

Jeg glæder mig rigtig meget til at komme afsted – og samtidig er jeg også rigtig spændt. Det betyder, at jeg pludselig skal møde en hel masse af de folk der sidder bag skærmene, på nogle af de blogs jeg læser. Det betyder, at jeg for første gang skal være samlet med en masse folk, som har samme passion som jeg selv. Og det betyder garanteret også, at der kommer nye venskaber ind i mit liv.

Jeg har ikke rigtigt nogle venner, som jeg som sådan kan snakke litteratur med – og dem jeg har, læser ofte ikke den samme slags litteratur som jeg selv gør. Det gør de andre bogbloggere ofte – og hvor jeg dog glæder mig til at kunne sige hej til dem og til at kunne sætte et rigtigt ansigt på dem.

Det kan måske virke tosset – men hvor fantastisk er det ikke lige, at kunne samles om sin passion med andre mennesker? Det er så vildt for mig. Ét er jo, at man kan tage til diverse messer – men det er bare ikke helt det samme, vel? Jeg var fx på Krimimessen i Horsens i år, og dette var en vild oplevelse – men det er bare ikke helt på samme måde, da man ikke rigtig snakker med de andre gæster, som man vil gøre til dette bogbloggertræf. Derfor, er dette et event, jeg nærmest tæller dagene ned til.

Jeg glæder mig så meget, at jeg allerede nu ved, at jeg en uge inden er klar til at aflyse, fordi jeg er så spændt og nervøs. Her er jeg dog så heldig, at min skønne kæreste er klar til at give mig et los bagi og nærmest tvinge mig afsted. Jeg har aldrig været ret god til at skulle møde nye mennesker, og i dette tilfælde er det nok næsten værre – for hvorfor skulle jeg passe ind? Er jeg god nok til at være en del af dem? Det er nogle af de spørgsmål der kan poppe op i hovedet på mig, selvom jeg jo ved, at det er helt skørt.

Så nu tæller jeg blot dagene ned til det endelig skal ske – og så håber jeg (og tror på) at jeg får en fantastisk oplevelse! Kommer du til at være en del af den?

Continue Reading