Jeg glæder mig til…

Vi er over halvvejs med dette år. Der er ikke lang tid til, at et nyt begynder. Men inden vi er klar til et årsskifte, er der lige nogle udgivelser først. I dette indlæg har jeg samlet nogle af de udgivelser, som jeg glæder mig allermest til for resten af året.

I august er der en god blanding. Jeg glæder mig rigtig meget til Lyset vi mistede, som lyder rigtig spændende. Og så glæder jeg mig ekstremt meget til Sendt til tælling. Jeg har endnu ikke læst ret meget fra Flamingo, men mange af deres bøger har fået rigtig meget ros ved de andre bogbloggere, så da jeg læste beskrivelsen af denne, besluttede jeg mig for, at denne ville være det perfekte sted at starte.

I september kommer der en del YA-bøger, og en af dem jeg glæder mig mest til er Kongens lænker. Det er den tredje bog i serien Red Queen, og jeg var rigtig glad for den første. Anden bog i serien er på min TBR-liste, og den skal læses inden for den nærmeste fremtid, så jeg er klar til denne når den udkommer.

I oktober fortsætter min glæde over Flamingo. Desuden kommer der også Uden forbehold af SJ Hooks. SJ Hooks er også blevet rost meget af de andre bogbloggere, og derfor glæder jeg mig også til at stifte bekendtskab med hende. Derudover kommer der også nyt fra Jojo Moyes. Jojo Moyes har jeg elsket siden jeg første gang læste noget af hende, og jeg har efterhånden alle hendes bøger hjemme på reolen. Og den nye, I ly for regnen, skal selvfølgelig også ejes og læses.

I november kommer der nyt fra både Colleen Hoover og Jay Asher. Colleen Hoover er et nyt bekendtskab for mig i år, men ikke desto mindre er jeg helt vild med de bøger jeg har læst af hende. Den hype der er omkring hendes bøger er så velfortjent, og jeg glæder mig derfor også rigtig meget til at læse 9. november. Jay Asher kender vi fra Døde piger lyver ikke og den dertilhørende serie på Netflix, 13 Reasons Why. Han kommer med en ny bog, At se lyset, og den glæder jeg mig også rigtig meget til – for Døde piger lyver ikke gik direkte i hjertet på mig, og har også efterladt så mange spor, at jeg er rigtig spændt på at se, hvad forfatteren ellers kan.

Er der nogle bøger i glæder jer til?

Continue Reading

Min ønskeliste

Lige om lidt runder jeg 23 år. Og jeg glæder mig. Jeg har altid elsket at have fødselsdag, og i år er ingen undtagelse. Jeg bliver dog ikke fejret på dagen, for min kære mand har fødselsdag 14 dage efter mig, så vi holder en fælles fødselsdag senere – men derfor kan man jo godt have nogle lækre ønsker klar allerede nu alligevel! Jeg synes selv det er så hyggeligt, at læse om andres ønsker, så derfor tænke jeg, at jeg ville dele nogle af mine med jer.

1. Lækker kontorstol fra IKEA. Efter at have fået lavet mit drømmerum med alle mine bøger og et langt lækkert skrivebord, mangler jeg også en god kontorstol. P.t. bruger jeg min svigerfars gamle, en stor sag, som jeg fik da vi flyttede ind. Men nu trænger jeg altså til en ny, og jeg synes denne er så smart – og så sidder man i øvrigt også ret godt i den!

2. Skærebræt. Efter at køkkenet også er blevet lavet, er det blevet så lækkert og fint derude, og jeg elsker at gå at nusse med grønsager og noget godt kød. Og derfor kunne jeg også rigtig godt tænke mig et af de der store, tykke træ-skærebrætter, som man bare ikke kan ødelægge. Jeg synes det er så dejligt at arbejde med – og så ser det jo også bare virkelig fint ud!

3. Sequence. For et par uger siden var vi til familiefødselsdag på mandens side, og her spillede vi Sequence. Jeg elsker i forvejen at spille spil – og dette var ingen undtagelse!

4. Grydeskeer i træ. I forlængelse af, at jeg ønsker mig det store fine skærebræt, så ønsker jeg mig også nogle grydeskeer i træ. Også disse er lækre at arbejde med.

5. Sauterpande. Når jeg nu er begyndt at have alle mulige lækre grøntsager i køkkenhaven, ønsker jeg mig også en ordentlig pande at tilberede disse i. En almindelig pande er altid lidt klumset, og komfuret bliver alt for beskidt, fordi maden falder ud over kanten på den. Derfor er en sauterpande helt perfekt!

6. Bezzerwizzer. Endnu engang – jeg elsker spil. Og Bezzerwizzer er heller ingen undtagelse. Da manden og jeg var i København i sommerferien, var vi i Politikens Boghal, hvor jeg købte nogle tillægsspørgsmål til selve spillet – med kategorier som fx krimier.

7. Æbletræ. Når nu vi er gået igang med at lave haven som vi gerne vil have den, kunne jeg rigtig godt tænke mig en masse frugtbruske og -træer. Og æbletræet er efterhånden det sidste jeg mangler.

8. Elkedel. Og det skal ikke bare være hvilken som helst elkedel. Siden manden og jeg flyttede sammen for nogle år siden, har vi altid kun eget de billige elkedler fra Bilka. Men de er altså bare ikke særlig pæne at se på – og når vi nu har fået nyt køkken, mangler jeg også en elkedel der står og ser lidt fin ud.

Og til allersidst skal de tonsvis af bøger jeg ønsker mig selvfølgelig også nævnes. Jeg ønsker mig bare så mange, at jeg ikke har skrevet nogle specifikke på ønskesedlen i år. I stedet har jeg ønsket mig gavekort til Saxo og Bog & Idé, så jeg selv kunne løbe de bøger jeg ønsker mig, og måske endda i nogle specielle udgaver.

Har du nogle gode ønsker i år? Eller måske forslag til nogle bøger jeg bør ønske mig?

Continue Reading

Mit hjemmebibliotek er mit frirum

I al den tid jeg kan huske, har jeg forsøgt at gøre mine barndomsværelser hyggeligt. Jeg ville have et værelse, som dem man så i fjernsynet, så fint som dem på Tumblr og så produktive som dem på Pinterest. Det lykkedes mig aldrig, og jeg selvom jeg følte mig tryg og afslappet på mit værelse, blev det bare aldrig helt, som jeg ville have det. Og derfor blev jeg så lykkelig, da min mand fortalte mig, at jeg i vores hus, måtte få mit helt eget bibliotek, og at han ville gøre alt hvad han kunne, for at indrette det præcis som jeg ville have det. Og jovist, selvfølgelig regnede jeg med at få et rum, som jeg virkelig elskede og som jeg både kunne arbejde og slappe af i. Men at det skulle blive så lækkert og fint som det er blevet, havde jeg aldrig i mit liv forestillet mig. Og nu er tiden kommet til, at jeg vil dele ud af mit rum. Det er mit kontor, mit bibliotek og mit frirum. Det er dét rum jeg bruger, når jeg har brug for at gå for mig selv, når jeg skal arbejde koncentreret og når jeg blot skal nyde stilheden.

opslagstavle

I den ene ende af rummet har jeg den fineste opslagstavle. Den bruger jeg til flotte kort, billeder der betyder lidt ekstra og invitationer/brochurer fra events, som jeg har været rigtig glad for at deltage i. Det er en opslagstavle, som jeg bliver rigtig glad af at kigge på. Lige for tiden hænger der et par billeder af min farmor, søster og min mand. Der hænger også et fint julekort fra K.L. Berger samt invitationen fra vores bryllup. Helt i siden hænger også det fine lyserøde slør jeg havde på til mit polterabend og det billige slør jeg havde på til brylluppet under brudevalsen. Der hænger altså nogle ting, som betyder noget for mig, som gør mig stolt og som får mig til at tænke på nogle rigtig gode minder.

 

I den ene ende af mit skrivebord er alle mine notesbøger og mange skrive- og tegneredskaber samlet. Jeg er utrolig kreativ, og bruger rigtig mange timer på at være kreativ, så derfor er det også vigtigt for mig, at mine ting er let tilgængelige, samtidig med at de ser indbydende ud. Hvis det hele ligger gemt væk, har jeg, desværre, en tendens til ikke at bruge dem. Derfor fandt jeg nogle fine krukker til skriveredskaberne og har brugt lidt ekstra penge på at finde nogle lækre notesbøger.

På den sidste del af mit skrivebord er der plads til alt mit rod. Mine blomster, min skrivebordslampe, min printer og alle mine papirer. Mit skrivebord er 2 meter langt, så derfor er der også plads til, at jeg kan rode rigtig meget. Men det er faktisk rigtig rart – mens jeg har haft eksamensperioder, har det været skønt, at der har været plads til at alle bøger har kunnet være åbne, at jeg har kunnet have alle de forskellige papirer ved mig, og samtidig sidde og skrive ved min computer. Og når der ikke er eksamensperiode, er der bare plads til, at jeg kan have en hel masse projekter igang på samme tid.

Mit absolutte favoritsted i mit bibliotek er, og har altid været, min lænestol. Derfra har jeg udsigt til hele rummet, alle bøgerne, jeg kan holde øje med hvad der sker i resten af huset og jeg får det naturlig lysindfald fra vinduet. Det er et rigtig skønt sted, og det er også et sted, hvor jeg bruger rigtig meget tid. Jeg har læst utallige bøger i den, strikket et par halstørklæder og forsøgt at hækle. Det er mit ultimative afslapningssted.

Så – mit bibliotek er mit frirum. Og jeg nyder sådan at dele det med jer, så jeg tænkte, at det nu var længe siden i havde fået en opdatering på mit rum, så det var ved at være tid.

Hvor er jeres frirum?

Continue Reading

10 tilfældige facts

Der har været pause på bloggen er der er bare sket en hulens masse ting, siden jeg sidst lavede et indlæg med tilfældige facts om mig selv. Jeg tænkte derfor, at det var ved at være på tide at lave et nyt. Min hjerne har arbejdet på højtryk og jeg har fået mig en masse gode grin, mens jeg har lavet denne liste – og jeg håber i også får det sjovt!

  1. Jeg elsker orkidéer. Jeg har rundt regnet 20 forskellige rundt omkring i huset – de overlever dog sjældent mere end et halvt år.
  2. Jeg elsker disney-film, og kan replikkerne på langt de fleste. Spørger folk mig hvilken der er min yndlings, starter jeg med at sige Tarzan, men ender ud i en hel remse hvor også Hercules, Mulan, Løvernes konge og mange andre bliver nævnt.
  3. Jeg er skrækslagen for lofter og de dyr der bor deroppe. Mens vi renoverede de forskellige rum herhjemme, opholdt jeg mig på ingen måde i et rum, hvis der intet loft var. I køkkenet græd jeg, da det blev pillet ned.
  4. Gulddreng er konge. Ja, maks teenage-gas derudaf, men jeg er helt tosset med ham.
  5. Jeg er stadig hypokonder. Jeg trådte engang på en skrue, der var blod på min strømpe, jeg gik i panik og tårerne fløj ud til alle sider – jeg var sikker på, at jeg havde gennemboret halvdelen af foden. Da jeg endelig tog mig sammen og tog strømpen af, var hullet så mikroskopisk, at jeg faktisk ikke engang kunne se det.
  6. Min familie giver mig ikke bøger til jul og fødselsdage. De synes jeg har nok. Det forstår jeg ikke.
  7. Jeg elsker min have – min mand havde netop ryddet den for buske, træer og diverse andre planter der gjorde den til en skov. Så kørte jeg hen til planteskolen og købte 8 nye buske og 2 nye træer. Min mand elsker ikke min have.
  8. Jeg bruger min mands dankort så meget, at jeg kan hans pinkode i hovedet, men ikke min egen.
  9. Min største frygt, da jeg skulle giftes, var at falde på vej op ad kirkegulvet. Jeg snublede 3 gange på vej op og 2 gange på vej ned.
  10. Jeg snakker frygteligt meget. Ofte henter min mand mig fra arbejde, jeg snakker om alt og intet i alle de 25 km hjem, men først i det øjeblik vi låser hoveddøren op siger jeg “Hov, vi skal også lige handle”.

Det var så det! Det var en fornøjelse at finde alle 10 ting, og jeg lover jer – der er mange flere ting, men dem tænker jeg vi gemmer til en anden god gang.

Continue Reading

Serietip til din stor bededags-ferie

Jeg har ikke været mere end 10 år gammel, da min mormor introducerede mig for Anne fra Grønnebakken. Hun købte den første bog i serien til mig, og jeg elskede den allerede fra første side. Jeg var opslugt og fortryllet af dette helt unikke univers, som jeg har elsket lige siden. Det er en serie jeg har genlæst rigtig mange gange, og det er nok også en serie, som jeg vil blive ved med at genlæse. Jeg har yndlingspassager fra bogen, jeg har kapitler, som jeg elsker mere og mere for hver gang, og jeg har karakterer, som jeg aldrig har lyst til at sige farvel til.

Der findes flere forskellige film og serier om den kære Anne Shirley i fjernsynet, men nyest er den serie, der netop i dag er kommet på Netflix. Og det er min anbefaling til jer. For jeg tror ikke på, at man ikke kan holde af Anne Shirley. Og jeg glæder mig rigtig meget til selv at fordybe mig i serien weekenden over.

Serien hedder “Mit navn er Anne” og første sæson består af 7 afsnit af cirka 45 minutter hver, og det første afsnit varer cirka halvanden time. Der er altså masser af underholdning til weekenden.
Ud fra det første afsnit, som jeg har set, fanger serien den helt rigtige stemning, og Anne er lige præcis som hun skal være. Så – kom igang!

Har i læst Anne fra Grønnebakken – og hvad elskede i, i så fald, allermest ved den kære Anne Shirley?

Continue Reading

Så er det endelig tid…

Der er gået lang tid – knap et halvt år. Og tiden er gået stærk. Jeg har knoklet, arbejdet, renoveret og ladet op igen – for så at starte forfra. Jeg har trængt til en pause, til at komme tilbage i en rytme, hvor jeg kunne kende mig selv. Og netop dér føler jeg, at jeg er nu. Det føles som om, at jeg igen er mig selv og at jeg har fået tid og overskud. Og dét er en dejlig følelse!

Lige i netop denne uge, går tiden med at få skrevet den afsluttende opgave til min praktikperiode. Den skal afleveres sidst på ugen, og som det kan ses på billedet roder det altså på mit skrivebord. Men ikke mere rod, end at jeg nu kan se lyset for enden af tunnellen, og det har jeg glædet mig til. Jeg har glædet mig til at komme tilbage til bloggen, til fællesskabet og til at kunne dyrke min hobby.

For bloggen er min hobby – den er mit fristed og mit pauserum. Og lige så meget som jeg har trængt til en pause væk fra det hele, har jeg virkelig også manglet det. Og derfor er det så dejligt at kunne sige, at nu er tiden inde til at bloggen skal op og køre igen.

Biblioteket herhjemme er som det plejer – hyggeligt og fyldt med kærlighed. Og så alligevel med den undtagelse, at rodet så småt er begyndt at tage over. Det er ved at være tid til en oprydning og en frisk start. Og jeg glæder mig sådan.

Under denne pause har jeg dog lært, at jeg ikke skal lægge så stort et pres på mig selv. Jeg skal være tilfreds med det jeg gør, det jeg læser og det jeg anmelder. Jeg skal ikke have 8 bøger til at stå, som jeg simpelthen også bare lige skal nå at læse inden for den næste måned – det er for stressende, og så er det ikke sjovt mere. Jeg skal lære at være tilfreds med, at 2-3 indlæg i ugen er okay. Der behøves ikke komme mere. Bloggen er mit fristed, og altså ikke mit arbejde.

Jeg håber at denne pause ikke har skræmt jer væk, men at i er klar til at tage imod et bogunivers, der har fået fornyet energi – for jeg er i hvert fald klar!

Continue Reading

Det er tid til en pause

img_20170101_095630

Kære alle følgere og medbloggere,

2016 er slut og 2017 er begyndt. 2016 var året, hvor mit liv blev vendt på hovedet. Det var året hvor der skete så mange nye ting, at jeg ikke selv har kunnet følge med.

Den sidste måned i 2016 har hverken tiden eller overskuddet været der, til at vedligeholde bloggen eller mine anmeldelser – og af samme grund vælger jeg at sige stop for nu. Jeg trænger til en pause på ubestemt tid, og til at få opladet mine batterier. Jeg trænger til familie- og hyggetid, og til at passe mine jobs.

Jeg håber i alle får et fantastisk 2017.

Continue Reading

En kort opdatering

Det sidste stykke tid har bloggen ikke helt været, som jeg har ønsket den skulle være. Jeg er kommet langt bagud med mine anmeldelser – omkring en måned har jeg faktisk regnet ud – og det ærgrer mig rigtig meget. Fordi jeg er kommet så langt bagud, føler jeg ikke, at bloggen, på nuværende tidspunkt, viser hvad jeg læser og hvad jeg laver. Det har jeg været træt af i et stykke tid, så det har jeg besluttet mig for at lave om på nu.

img_20161108_160554

Normalt kommer der 2-3 indlæg på bloggen om ugen. Den rutine har jeg været ude af – og selvom jeg har haft indlæggene klar, har jeg simpelthen bare ikke fået dem udgivet, fordi jeg simpelthen ikke har haft lysten. Jeg skylder skylden på, at bloggen ikke er up to date i forhold til hvor jeg er i min læsning. Og derfor har jeg valgt at gøre noget jeg normalt ikke vil gøre. Her til aften er der kommet hele 5 anmeldelser op på bloggen. Anmeldelserne er:

“Den fremmede” af Harlan Coben
“Ude af drift” af Lisa Owens
“Hjertets stemme” af Jan-Philipp Sendker
“Den dag jeg glemmer” af Adam Silvera
“Selfies” af Jussi Adler-Olsen

Efter at have fået dem udgivet, føler jeg nu, at jeg er nogenlunde på plads igen. Jeg føler nu at bloggen viser hvor jeg er lige nu, og ikke hvor jeg var for 1-2 måneder siden. Jeg kan mærke, allerede nu, at det betyder meget for min lyst. Jeg kan skrive hvad jeg har lyst til – hvis jeg har lyst til at skrive et indlæg om nisserne på reolerne, så kan jeg gøre det, uden at have dårlig samvittighed over, ikke at have fået udgivet den der anmeldelse jeg nu også mangler.

Jeg håber det er noget der fra nu af får ændret mine vaner i forhold til bloggen, når nu lysten er en anden. Jeg vil så gerne være mere aktiv end jeg har været det sidste stykke tid, og jeg tror måske dette er løsningen. Jeg har blandt andet fået fat i en god stak gæstebloggere, som har besvaret nogle spørgsmål. Disse vil en efter en komme op på bloggen. Indlæggene vil komme lidt spredt, men i kan godt glæde jer!

Jeg glæder mig meget til at komme ordentligt tilbage på pinden.

Continue Reading

Projekt bibliotek #2 – det færdige resultat

Åh, hvor har jeg ventet længe på, at biblioteket skulle stå færdigt. Det har egentlig ikke taget min mand lang tid at lave, faktisk kun en uge, men lige siden vi købte huset, har jeg gået og drømt om det. Nu er det endelig sket. Biblioteket er færdig, og jeg er så klar til at tage jer med på en lille rundtur.

img_20161024_131202

Til venstre for døren kommer først mit lille citrustræ, som allerede nu er begyndt at komme med små frugter. Det var et træ vi fik i bryllupsgave, så jeg er simpelthen så spændt på, hvornår den første frugt kan plukkes. Og efter træet begynder de smukkeste reoler. Jeg har fået lov til at købe præcis de reoler jeg ønskede mig, og de passer bare så fint ind i værelset. Og heldigvis, så er der plads til en masse bøger på dem endnu, så det er jo bare skønt.

img_20161024_131144

Oven på reolerne har min kære mand også fået den fine idé, at sætte små lamper op, som om aftenen lyser reolerne op. Det er simpelthen så fint og giver det hyggeligste lys. Samtidig er de små lamper i kobber, som passer med loftlampens stil også.

img_20161024_131127

Lige ved siden af reolerne står min elskede lænestol. Det giver mig et rigtig hyggehjørne, hvor jeg kan sidde og læse og kigge på alle mine bøger. Det passer bare så fint sammen og giver en rigtig hjemmehyggestemning, som jeg på ingen måde ville være foruden. Jeg kan slappe fuldstændig af når jeg sidder i stolen, og det er simpelthen så vigtigt for mig.

img_20161024_131108

Ved siden af min lænestol, begynder skrivebordet. Min søde mand har været så sød at fikse sammen, så mit skrivebord er 2 meter langt. Det er så lækkert med masser af plads og muligheder for at kunne rode. Specielt som studerende er det altså bare rart at kunne have flere studiebøger åbne på samme tid, uden at de skal ligge oven i hinanden.

img_20161024_131037

Til sidst, inden vi er tilbage ved døren (som ikke helt er sat op endnu), har vi min opslagstavle. Det er et rivenet, der blot er blevet hængt op på væggen, og det giver en rigtig fed og rustik stil, som jeg synes passer så fint ind på værelset. Og så er det virkelig lækkert, at det er en stor opslagstavle, hvor der kan være en masse ting på. Det betyder at jeg ikke behøves begrænse mig – hvilket jeg er virkelig dårlig til, så det er jo helt perfekt!

Jeg elsker mit nye rum. Jeg elsker at der er plads til det hele, at det er blevet så fint, og at der bare ikke mangler noget. Jeg nyder at sidde herinde – både ved skrivebordet og i lænestolen. Og så håber jeg at i nød at få en lille rundvisning!

Continue Reading

Projekt bibliotek #1 – renoveringen

For knap et år siden købte manden og jeg et hus. Det var, og er jo sådan set stadig, et gammelt hus med grønne, lilla og gule vægge. Der er sjove farvekombinationer, mærkeligt tapet og frygteligt grimme døre. Vi har siden indflytningen renoveret soveværelse, stue og værksted. I sommers stod haven for tur, for vi ville ikke gå indenfor, når vejret var godt.

Men nu er det blevet efterårsvejr. Det blæser en halv pelikan nærmest hele tiden – ja, sådan er det jo at bo ved stranden, men netop dét brokker jeg mig ikke over. Regnen siler ned, og tiden er kommet til stearinlys, varme drikke og gode bøger. Men hvor skal det være henne?

img_20161014_212153

Da vi flyttede ind fik jeg det ene børneværelse som bibliotek. Det var med lilla vægge, orange gulv og endnu en grim dør. Og endelig er det dét rum, som vi skal renovere. Det betyder, at netop i disse uger står samtlige af mine bøger, spil og små pynteting rundt i hele soveværelset. Langs samtlige vægge står mine bøger og pynter – og selvom jeg synes det er så hyggeligt at dele værelse med de ting jeg elsker allermest, så er jeg egentlig også træt af det, og glæder mig til mit bibliotek er færdigt.

img_20161014_212215

Lige ved siden af mit bibliotek ligger også et andet værelse. Mellem dem var der en skabsvæg, som vi netop har fået væltet. På det tidspunkt var jeg klar til at sige, at vi absolut ikke behøvede sætte en ny væg op. Jeg kunne sagtens overtage begge værelser til bibliotek – og så slap vi for dét arbejde! Manden min var dog ikke enig, og i det lange løb er jeg jo egentlig heller ikke selv. På sigt skulle begge værelser gerne blive børneværelser, og jeg vil simpelthen ikke skulle bygge en ny væg, når barn nummer 1 er kommet til verden og barn nummer 2 er på vej.

img_20161014_212237

Men udover at væggen skal væltes, der skal en ny op, al tapeten skal rives ned, nyt skal op og det nye gulv skal lægges, ja, så skal der også nyt loft op. Det betyder at lige nu kan jeg kigge direkte op til isoleringen på loftet fra mit bibliotek. Ja, det lyder ikke så hyggeligt, vel? Jeg er dog helt sikker på at min kære mand vil gøre alt hvad han kan, for at jeg får det helt perfekte rum.

Continue Reading
1 2 3 6