“Holdt for nar” af Harlan Coben

Titel: Holdt for nar
Forfatter(e): 
Harlan Coben
Serie: 
Sideantal: 330 sider
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2017
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Harlan Coben Holdt for nar

Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben og lykkeligt gift med den charmerende, velhavende Joe. Men pludselig begynder ulykkerne at hagle ned over hende. Oveni tabet af sin søster og en skandaleombrust fyring fra forsvaret bliver Joe myrdet for øjnene af hende i Central Park. Få dage efter begravelsen viser optagelser fra Mayas nannycam dog et rystende billede. På filmen leger Matas to-årige datter – med Joe.

Hvad foregår der? Er Joe stadig i live, eller er Maya ved at blive vanvittig? Og hvem er føreren af den bil, der bliver ved med at følge efter hende?

På sin jagt efter sandheden, begynder Maya at afdække gamle hemmeligheder, som får hende til at tvivle på alt det, hun troede, hun vidste. Og pludselig er det for sent at bakke ud.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Harlan Coben var tilbage i juni 2015, hvor jeg virkelig elskede hans bog, Savner dig. Og det samme har jeg gjort med hans senere bøger, så derfor havde jeg også store forventninger, da jeg gik igang med at læse denne.

Jeg kender ikke andre end Harlan Coben, der på den måde kan skabe et miljø, nogle karakterer og et plot – for så at vende fuldstændig op og ned på det hele, og samtidig bevare overblikket og kontrollen over læseren. For det har han gjort – igen! Jeg var revet med fra første side, og følte ikke at jeg fik nogen som helst chance for, at lægge bogen fra mig igen.

Under hele min læsning, havde jeg en konstant følelse af, at jeg snart ville regne ud, hvad der ville ske næste gang. Men det regnede jeg bare aldrig ud. Og da jeg var tættest på at gøre det, lavede han sit Harlan Coben-nummer, og vendte det hele på hovedet. Jeg bliv fuldstændig snotforvirret, jeg havde ingen anelse om hvad der foregik, og jeg måtte lige læse kapitlet igen. Og det er bare så fedt!

Denne bog er en krimi, som ikke handler om den typiske kriminalbetjent der er lidt til den skøre side. Vi møder en kvinde, Maya Stern, som man med det samme får sympati for. Man følger hele hendes skøre rejse, fra hendes mand dør og helt frem til at vi finder ud af, hvad der egentlig er sket med Joe. Og så møder vi også mange andre karakterer. Og alle karaktererne er så gennemførte, og så godt beskrevet, at jeg virkelig føler, at man kan se dem for sig. For mig var der en konstant film i hovedet, jeg kunne se hele handlingen for mig.

Dette er en bog, som jeg vil anbefale til alle, der godt kan lide at læse en god krimi. Og så – ikke kun folk der godt kan lide gode krimier. Også bare folk, som godt kan lide gode fortællinger. For der er så meget mere end blot krimi i denne, at den er et forsøg værd. For Harlan Coben kan altså bare noget med de dér ord! Han leger med sproget på en måde, som jeg ikke før har prøvet. Jeg vil gå så langt som til at sige, at Harlan Coben er min nye favorit!

Continue Reading

“Forbandede kærlighed” af Colleen Hoover

Titel: Forbandede kærlighed
Forfatter(e): Colleen Hoover
Serie:
Sideantal: 371
Forlag: Lovebooks
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en stærk gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold kun baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet for deres forhold: Stil ikke spørgsmål om min fortid. Forvent aldrig en fremtid. De tror, at de kan håndtere det, men de indser hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, og som tiden går, falder Tate for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

Colleen Hoover er ikke en forfatter, som jeg har kendt til ret længe. Alligevel er de få læseoplevelser jeg har haft sammen med hende, nogle jeg hver gang har set frem til og glædet mig til – og hver gang Lovebooks annoncerer, at der er en ny bog på vej, jubler jeg lidt (læs meget) af glæde.

Forbandet kærlighed starter ud som en god og klassisk kærlighedshistorie – og jeg følte egentlig, at jeg havde regnet hele hændelsesforløbet ud længe inden jeg nåede til sidste side. Dette var også tæt på at være rigtigt, men det gjorde mig egentlig ikke så meget. Selvom man hele tiden havde en fornemmelse og følelse for, hvad der ville komme til at ske i næste kapitel, blev jeg lige overrasket – specielt følelsesmæssigt – hver gang.

Colleen Hoover har formået at skrive en bog der indeholder så mange følelser, at jeg nær blev forelsket i Miles og var ked af det sammen med Tate. Jeg føler det er længe siden, at jeg sidst har oplevet, at blive så opslugt af en bog – jeg slugte den på ingen tid, og hver gang jeg ikke læste i den, følte jeg, at jeg ville have mere. Jeg kunne ikke få nok af karaktererne, af Colleens verden og af det helt fantastiske sprog – som virkelig er værd at nævne. Colleen Hoover har skrevet bogen i et sprog, så man virkelig er fanget, og sidder limet fast og vil have hvert eneste ord med – og gerne flere til.

Forbandet kærlighed er en helt perfekt sommerbog. Den er let at læse, man flyver igennem siderne, og denne form for forhold ser jeg som helt idéel til en god sommerlæsning. Og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det samme gælder for de andre Colleen Hoover-bøger – men nu må vi se. Det er bestemt ikke det sidste jeg har læst af hende!

Continue Reading

“Den sidste gode mand” af A.J. Kazinski

Titel: Den sidste gode mand
Forfatter(e): A.J. Kazinski
Serie: Niels Bentzon #1
Sideantal: 520 sider
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2010
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

“Folk dør hele tiden. Oftest på hospitaler. Derfor var planen genial. Enkel, næsten banal.”
Således starter denne prisvindende, danske krimi-roman der er blevet solgt til udgivelse i det meste af verden. Politimanden Niels Bentzon er på jagt efter en seriemorder der, med afsæt i en gammel, jødisk myte om 36 retfærdige mennesker på jorden, har udset sig de ‘gode’ som ofre. Men hvem fortjener betegnelsen ‘et godt menneske’? Snart indser Niels Bentzon at han står over for en usædvanlig morder med en guddommelig plan. Spørgsmålet er om det er for sent.

Efter lang tids pause fra læsning, kunne jeg pludselig en dag mærke, at jeg trængte til en god krimi – en der kunne fange mig fra starten, og som jeg var nødt til at læse færdig med det samme. Derfor tog jeg, efter anbefaling fra min svigermor, denne bog op, og begyndte på første side. Og hold nu op! Det var præcis hvad jeg havde brug for. Fra første side var jeg fanget, og jeg kunne ikke stoppe, før end jeg havde læst det sidste ord på den sidste side.

A.J. Kazinski har skrevet en roman, der rummer så meget mere end bare et mord der skal opklares. Der er noget psykologisk og noget logik inde over, som jeg ikke kan beskrive. Det fungerer bare virkelig godt, og de to ting harmonerer hinanden så godt. Og det er nok en af de ting der gjorde, at jeg ikke kunne slippe den igen.

Niels Bentzon er, meget usædvanligt, ikke en kriminalbetjent, men derimod en gidselforhandler – og hans rejse i denne bog er beskrevet, så man får en medfølelse for ham. Jeg sad konstant og havde lyst til at give ham et kram og fortælle ham, at det hele nok skulle gå. Kazinski har altså fået beskrevet en karakter med så meget i sig, at man virkelig kan fornemme ham.

Hannah, Leon og alle de andre, er lige så godt beskrevet. Under næsten samtlige dialoger, kunne jeg nærmest se dem alle sammen for mig. Jeg kunne se hvordan Hannah spærrede øjnene op, og hvordan Leon tog sig til hovedet. Det var virkelig fedt – og karaktererne gav mig hver især en masse gode grin.

Jeg vil slutte af med at sige, at jeg var glad for, at jeg havde den næste bog i serien liggende, for jeg var nødt til at fortsætte med det samme!

Continue Reading

“Den dejlige juletid” af Johanna Basford

Titel: Den dejlige juletid
Forfatter(e) Johanna Basford
Serie: 
Sideantal: 
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 5 ud af 5

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161206_185627

Der skal overhovedet ikke herske nogen som helst tvivl om, at jeg lige siden første gang, har elsket at male i Johanna Basfords malebøger. Og samtidig skal der heller ingen tvivl herske om, hvor meget jeg elsker julen. Og derfor var jeg helt overbevist om, at en kombination af disse ville være helt perfekt. Og sørme, om jeg ikke fik ret!

Afslapningen, hyggen og koncentrationen der ligger i at sidde med bøger som denne er helt utrolig. Og Johanna Basford er helt unik i sin stil – og det er en stil, som jeg bare har forelsket mig i. Der er ikke for meget på siderne, men samtidig er det ikke nogle motiver, man er færdig med efter en halv time. Arbejdet på hver side er helt perfekt, hvis i spørger mig.

img_20161206_185535

Brugeren af bogen bestemmer helt selv, hvor meget arbejde der skal være i at farvelægge. Jeg er begyndt at gøre noget mere ud af det, end jeg førhen har gjort, og har derfor også investeret i nogle lidt andre farveblyanter end Bilkas de billigste. Det gjorde en kæmpestor forskel for mig, og jeg føler mig næsten som en hel kunstner nu.

Om man vil bruge farveblyanter eller tuscher er helt op til én selv, idet begge dele er lige optimale. Tuschernes farve går ikke igennem papiret, og det er fedt! Tuschernes farve er noget mere intens end farveblyanter, mens farveblyanterne giver muligheden for at blende farverne.

Julestemningen begyndte hos mig, så snart jeg sad med bogen foran mig. Der er så mange forskellige motiver i bogen, som ikke kan gøre andet, end at minde mig om julen. Og netop af samme grund, vil denne bog være helt optimal som nisse- eller adventsgave. Og selvom man ikke har gjort det før, kan man sagtens begynde. Det er aldrig for sent at male i malebøger!

Continue Reading

“Harry Potter og det forbandede barn” af J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og det forbandede barn
Forfatter(e): J.K. Rowling
Serie: Harry Potter og det forbandede barn del 1 og 2
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Sideantal: 370
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

img_20161128_210707

Den ottende historie. Nitten år senere.

Jeg vil mene, at vi alle kender Harry Potter. Mange elsker ham, nogen gør ikke. Men ens for os alle er, at vi ved hvem han er, og hvad historien er bygget op om. Personligt har jeg kendt til Harry Potter lige så længe jeg kan huske, men jeg har først rigtigt stiftet bekendtskab med ham for nyligt. Sidste år læste jeg hele serien i ét rap og på ganske kort tid – af den simple grund, at jeg bare ikke kunne stoppe igen. Og netop derfor var jeg en af dem, som slet ikke kunne vente med at få endnu mere af universet.

Anmeldelserne af denne bog har været blandede. Og jeg må altså sige, at jeg ligger selv i den ende med de store stjerner. Jeg var virkelig begejstret for bogen. Mine forventninger blev opfyldt, jeg følte at jeg kunne leve mig ind i universet, og det var tæt på, at jeg kunne se karaktererne for mig.

Der var nogle småting i bogen, som jeg var lidt mindre begejstret for. Blandt andet kunne jeg ikke helt se vores kendte karakterer som hvem de egentlig er. For mig var de nogle andre, men alligevel sig selv. Det er en spøjs blanding, som på sin helt egen måde giver en rigtig fin ekstra fortælling til bogen.

Jeg ser ikke denne bog som en fortsættelse på det kendte Harry Potter-univers, men derimod blot som en lille ekstra fortælling. Enten kan man lide den slags, eller også kan man ikke. Jeg synes det virker meget opdelt. Dog har jeg aldrig haft brug for at få mere af en afsluttet fortælling, og det syntes jeg egentlig heller ikke jeg havde med Harry Potter – men da jeg så kom igang, kunne jeg jo bare slet ikke stoppe igen.

Savner du derfor universet, eller er du blot nysgerrig på, hvad det her egentlig er for en bog, så vil jeg helt sikkert anbefale den!

Continue Reading

“Vi andre bor her bare” af Patrick Ness

Titel: Vi andre bor her bare
Forfatter(e): Patrick Ness
Serie: 
Sideantal: 263 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 3 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161107_185213

Hvad nu hvis du ikke er den udvalgte? Altså den, som skal bekæmpe zombierne eller de sjælespisende spøgelser eller den nye ting med de blå lys – hvad pokker det så end er for noget?
Hvad nu hvis du er ligesom Mikey? Som bare gerne vil bestå sin eksamen, gå til gallafesten med sine venner og måske endelig tage sig sammen til at invitere Henna ud – altså hvis ikke nogen finder på at springe skolen i luften. Igen.
Og nogle gange er der større problemer end denne uges udgave af Jordens undergang. Og nogle gange bliver du nødt til at finde det ekstraordinære i dit helt ordinære liv. Også selvom din bedste ven bliver tilbedt af pumaer.

At gå igang med at læse en bog, hvis gennemsnits-rating på Goodreads er 3,78, altså lige knap 4 ud af 5 stjerner, gør at jeg får ret høje forventninger til den. At jeg så også var rigtig rigtig rigtig glad for Mere end det som jeg også har læst af Ness, gør ikke presset mindre.

Vores hovedperson, Mikey, er en sjov fyr. Han er lidt speciel, han er nørden og han er den som holder sig til det trygge. Det giver en rigtig god effekt i bogen, specielt fordi han skal ud i nogle ting, som ikke er helt trygge for ham – og det giver nogle rigtig fine, og somme tider humoristiske, situationer. Det passer rigtig godt sammen med resten af bogens indhold.

I starten af hvert kapitel bliver vi mødt med et lille stykke tekst om Satchel, indie-kids og nogle ret overnaturlige ting. Gennem hele bogen sad jeg og ventede på, at de 2 sideløbne historier på en eller anden måde blev koblet sammen – og da de endelig gjorde, følte jeg alligevel ikke, at det helt var tilpas koblet sammen. Jeg manglede en større sammenhæng mellem de 2 historier – og jeg tror at det ville have været fint at vide fra starten, at de egentlig ikke vil have så meget med hinanden at gøre.

Denne bog er på én og samme tid realistisk, fantasifyldt og overnaturlig. Det er en ret sjov blanding, som på sin helt egen måde bare fungerer. Det passer godt til bogen at der indimellem er noget, der river læseren væk fra high school og de almindelige teenageproblemer.

Patrick Ness har skrevet en bog, som, i mine øjne, er en anelse underlig. Jovist – jeg nød at læse den, og læsningen gik også ret stærkt, men nu her, bagefter, sidder jeg tilbage med en følelse af, ikke rigtig at have følt så pokkers meget. Jeg manglede noget mere – både sammenhæng mellem de 2 historier, men også blot en dybere mening med de fortælling der kommer sammen med Mikey.

Selvom jeg manglede nogle ting, så var jeg på samme tid også rigtig tilfreds under min læsning af bogen. Mens jeg læste den var jeg fanget og havde ikke lyst til at stoppe med at vende siderne. Selve oplevelsen sammen med bogen var altså en fornøjelse og rigtig hyggelig.

Continue Reading

“Selfies” af Jussi Adler-Olsen

Titel: Selfies
Forfatter(e): Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q #7
Sideantal: 505
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161108_200913De er unge, de er smukke, de går i modetøj, de bruger dagligt timer på at sætte hår, lægge make-up og ordne negle, de drømmer om at blive stjerner i store realityshows – og så er de på kontanthjælp.

Kvinderne tænker kun på sig selv og lever i sus og dus, men det er et dødsensfarligt liv, for langsomt men sikkert er de blevet en torn i øjet på en totalt uligevægtig person, der har sat sig for at gøre op med snylterne en efter en.

Da missionen føres ud i livet, går det op for politiet, at noget er rivende galt. I første omgang er det ikke en sag, der får vicekriminalkommissær Carl Mørcks opmærksomhed. Han har opdaget, at han må handle hurtigt for at sikre Afdeling Q’s overlevelse. Da han samtidig får et tip om, at en dugfrisk sag på mange måder minder om et uopklaret mord tolv år tidligere, får han mere end nogensinde brug for sin kollega Roses knivskarpe overblik. Men Rose er sygemeldt, fordi forfærdelige oplevelser fra hendes fortid spøger, og hun kæmper for at slippe fri af det mørke, der truer med at lukke sig omkring hende, og den hemmelighed, hun bærer på.

Carl, Assad og Gordon arbejder i døgndrift for at løse det vidt forgrenede mysterium om de to mord, men mest energi lægger de i at hjælpe Rose. Efterhånden som de graver sig længere ned i hendes historie, forstår de, at en forbrydelse har fundet sted, og pludselig forsvinder hun fra jordens overflade…

Jussi, Afdeling Q, Carl, Assad, Gordon og Rose er endelig tilbage. De har været længe savnet og glæden var stor, da jeg modtog denne bog. Det føltes næsten som juleaften, da jeg kunne skimte den i pakkens åbning, og jeg kunne næsten ikke vente med at komme igang med at læse den.

Det er så fedt at alle Jussis personer er tilbage igen. Med nye sager, nye forskruede tanker, nye oplevelser og nye fund. Da jeg satte mig ned for at begynde at læse den første side, var det lige så jeg sitrede af glæde. Så var det tid til hygge, og uhygge, og at sidde alene i mørket, kun oplyst af stearinlys.

Vores karakterer er som de plejer – klodsede, fantasifulde, løgnagtige og fuldstændig tåbelige. De er som de skal være og som vi elsker dem. De giver historien deres helt eget twist, og jeg er sikker på, at den ikke vil have været det samme, hvis ikke det havde været for håbløsheden i deres måde at opklare sagerne på.

Jeg manglede dog lidt af den klassiske Jussi-stemning. Jeg manglede det klamme, det ulækre og de passager der næsten ikke er til at holde ud at læse. Selvom disse somme tider kan være en tand for meget, så må jeg dog sige, at jeg alligevel mangler dem, når de nu ikke er der.

Selfies er den perfekte julegave-bog til krimielskeren. Den har alt det en klassisk krimi skal have – mysteriet, puzzlespillet, den skøre kriminalkommisær og den fede historie. Jeg kan ikke andet end at anbefale denne bog – og heller ej resten af serien for den sags skyld. Skynd dig at læse den!

Continue Reading

“Den dag jeg glemmer” af Adam Silvera

Titel: Den dag jeg glemmer
Forfatter(e): Adam Silvera
Serie: 
Sideantal: 319
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 2 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161108_163655

Det er svært for den 16-årige Aaron Soto at finde glæden ved livet igen efter faderens selvmord, men med støtte fra kæresten Genevieve og hans hårdtarbejdende mor er han langsomt ved at finde den igen. Men sorg og arret på hans håndled forhindrer ham i helt at glemme, hvad der skete. Da Genevieve rejser væk i et par uger, møder Aaron tilflytteren Thomas, og de begynder at bruge meget tid sammen. Det bemærker Aarons venner, og de er slet ikke begejstrede. Men Aaron kan ikke fornægte følelserne for Thomas, og i et desperat forsøg på at lukke ned for disse følelser, overvejer han at lade sig indlægge på Leteo Instituttet, der har fundet en metode til at ændre folks hukommelse. Også selvom det vil betyde, at han helt må glemme, hvem han i virkeligheden er.

Denne bog er virkelig blevet populær i blogger-miljøet. Jeg har læst så meget godt om den, specielt hos de udenlandske. Og alle de Booktubers jeg følger har rost den til skyerne. Bagsideteksten giver os små hints om noget som måske, måske ikke sker, hvilket virkelig gav mig blod på tanden til at komme igang.

Den dag jeg glemmer tager nogle virkelig fine emner op. Nogle emner som vi har brug for at tale om og nogle emner, der somme tider kunne være ønskværdige fandtes. Og at bruge litteratur til dette er virkelig godt. Jeg tror det rammer langt flere end så meget andet vil – og det giver læseren mulighed for at tænke lidt mere over tingene, og at få nogle at kunne føle sig sammen med, så man ikke altid er alene.

I denne bog, mener jeg, dog bare, desværre, ikke at det fungerer. Jeg synes bogen bliver for kliché, for meget, for lidt og for ingenting. Jeg synes Adam Silvera virkelig begynder på nogle rigtig gode ting, det er bare lige som om, at de ikke bliver fuldført. Der mangler afslutning på mange ting – og så er der også nogle ting, som helt kunne have været undladt.

Jeg har det virkelig ærgerligt over at skulle sige, at jeg ikke kunne lide denne bog. Specielt fordi den er blevet hyped rigtig meget, men det er måske også noget af det der gør, at jeg føler mig skuffet. Den har ikke dét, som John Green, Jandy Nelson og Patrick Ness har i deres bøger. Den dag jeg glemmer mangler lige det sidste skub, for at være noget for mig.

Bogen var dog ganske fin at læse. Jeg kunne som oftest følge Aarons tankegang et godt stykke hen ad vejen og Thomas var jeg rigtig glad for. Genevieve forstod jeg aldrig helt, men det er måske heller ikke meningen. Bogen har også en mystik over sig, som jeg rigtig godt kunne lide idéen med.

Adam Silvera fik desværre bare ikke bogen til at fungere for mig.

Continue Reading

“Hjertets stemme” af Jan-Philipp Sendker

Titel: Hjertets stemme
Forfatter(e): Jan-Philipp Sendker
Serie: 
Sideantal: 351
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161108_145940

Der er gået næsten ti år, siden Julia Win rejste til Burma for at lede efter sin forsvundne far. Hun er nu tilbage i New York, hvor hun arbejder i et førende advokatfirma. Men skønt karrieren kører på skinner, er hendes privatliv ved at gå i opløsning. Julias forlovede har forladt hende, og i kølvandet på en ufrivillig abort og et stigende arbejdspres er hun ulykkelig og udmattet.

Da hun en dag under et vigtigt forretningsmøde hører en fremmed, fortvivlet kvindestemme i sit hoved, afviser hun den i første omgang som et udslag af overanstrengelse og angst. Men stemmen forsvinder ikke. Tværtimod. Og den begynder også at stille spørgsmål, som Julia har prøvet at fortrænge: Hvorfor bor du alene? Hvem holder af dig? Hvad vil du stille op med dit liv?

Julias søgen efter svar fører hende tilbage til Burma og ud på en uforudset opdagelsesrejse, som drager både hende og læseren med ind i en verden fuld af mystik, romantik og fortvivlede hemmeligheder.

Hjertets stemme er en bog, der tilhører en genre jeg normalt ikke læser. Og så dog – for lidt gør jeg alligevel. Jeg elsker Jojo Moyes og den skrivestil hun har. Og Hjertets stemme minder lidt om den skrivestil. Jeg var fanget fra første side – ikke fordi bogen var fuld af spænding og gætterier som i en krimi, men fordi bogen blot er dét, den er.

Jeg må være ærlig og sige, at bogens forside ikke tiltaler mig. Ved første øjekast var jeg næsten overbevist om, at den bog bestemt ikke var noget for mig. Der var dog noget ved bagsideteksten der gjorde, at jeg alligevel måtte vide mere – og derfor takkede jeg også ja, da forlaget spurgte om jeg ville anmelde den. Og det er jeg virkelig glad for at jeg gjorde.

Jeg var vild med bogen fra første side. Jeg følte med Julia, jeg elskede at være med på hendes rejse – og jeg var lige så nysgerrig som hende selv. Jeg følte næsten at Julia var mig – og jeg fangede mig selv i at tænke videre over bogen, hvad ville der ske, nu skulle Julia også huske…, i de øjeblikke, hvor jeg ikke havde mulighed for at læse i den. Det var en virkelig fantastisk følelse at sidde med.

Der er nogle steder rundt omkring i bogen, hvor handlingen er lidt sløv og tempoet er en anelse for langsom. Det er rigtig ærgerligt, for bogen har så meget at byde på, at jeg vil påstå, at den ellers ville have ramt 5 stjerner.

Julia er en virkelig fed hovedperson. Hun er selvstændig – uden egentlig at være det til fulde. Det har en rigtig fin effekt på, hvordan vores syn på hende ændrer sig gennem bogen – og det giver os en mulighed for lidt bedre at forstå hendes valg. For det er noget af det, som Jan-Philipp Sendker har gjort virkelig godt. Han har beskrevet stemninger og følelser så fint, at jeg som læser på intet tidspunkt var i tvivl om, hvad der skete og hvad Julie følte – medmindre hun selv var i tvivl.

Jeg nød virkelig at læse denne bog – og den har fået mig til at ville samle forgængeren til denne op. Og det er måske lige værd at nævne – det er en selvstændig eftefølger. Jeg følte på intet tidspunkt at jeg manglede noget, eller at der var noget jeg ikke forstod. Og det er virkelig også et kæmpe plus.

Continue Reading

“Ude af drift” af Lisa Owens

Titel: Ude af drift
Forfatter(e): Lisa Owens
Serie: 
Sideantal: 316
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 1 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161107_162258

Claire Flannery har sagt sit ensformige job op for at finde ud af, hvad hun vil med sit liv – kun for at opdage, at hun ikke aner, hvor hun skal begynde. Imens alle omkring hende lader til at have fundet deres hylde i tilværelsen, sander Claires hverdag til pinlige overspringshandlinger, cafébesøg og YouTube. Som månederne går føler hun sig mere og mere rådvild. For hvordan ved man egentlig, hvem man er, når man ikke kan besvare spørgsmålet “Hvad laver du?”

Jeg gik ind til denne bog med en forventing om at læse noget rigtig tøse-hyggeligt. Og det fik jeg også. Efter min mening er bogen fuld af tøse-hygge, tøse-fnidder og tøse-tanker. Det kan måske lyde lidt fordomsfuldt, men jeg mener bare – vores hovedperson er en ung kvinde, som ikke ved hvad hun skal gøre, ikke ved hvorfor hun gør som hun gør og overanalyserer alting.

Claire er ikke en karakter der, ifølge mig, er stærk nok til at bære titlen som hovedperson. Jeg synes der mangler noget mere i hendes liv – vi, som læsere, mangler at der sker noget. Heller ej synes jeg historien fungerer. Der er ikke noget i den som gør, at jeg som læser, havde en følelse af at vide mere eller ruskede rundt i mine følelser.

Jeg synes det er rigtig ærgerligt, for jeg er sikker på, at bogen her ville have potentiale, hvis man gav den muligheden. Jeg vil uden tvivl kunne se den som den næste bog, i samme stil som Sex and the city, Bridget Jones og Nynne. Den lever bare ikke helt op til den genre.

Bogen var desværre ikke noget for mig, jeg kedede mig, og det er somme tider hvad der sker – og jeg kan have lidt svært ved at sætte fingeren på, hvad det præcist var der gjorde, at den bare slet ikke var mig.

Continue Reading
1 2 3 13