“De 7 synder” af K.L. Berger

Titel: De 7 synder
Forfatter(e): K.L. Berger
Serie: 
Sideantal: 312
Forlag: DreamLitt
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forfatteren.

Før DE 7 SYNDER herskede syv guder over verden.
Før DE 7 SYNDER levede mennesker, elvere og dværge i harmoni.
Før DE 7 SYNDER var der intet mørke.

Så kom DE. Og ændrede alt.

Teenageren Kane opdager først, hvilke kræfter han bærer på, da han bliver suget ud af sin kedelige gymnasieverden og ind i et magisk univers, der er på randen af undergang. Med hjælp fra magikeren Aisha må han opfylde en ældgammel profeti, finde og besejre de syv synder og vælte mørkets konge af tronen. Men undervejs må Kane sande, at den største fjende ikke altid kommer udefra. Og er han villig til at ofre det eneste, der er mere værd end livet selv?

Sidste år var jeg til et arrangement med den tidligere bogblogger Katja Berger. Hendes bog var færdig og klar til udgivelse. Vi var en hel flok bogbloggere afsted, hørte om Katjas proces fra idé til bog og havde en masse gode snakke. Det var en virkelig speciel og god oplevelse – specielt når man på forhånd ved hvem forfatteren er, og har læst med hos hende.

Og nøjagtig den samme følelse havde jeg, mens jeg læste hendes bog. Som ret ny i fantasy-verdenen (på det tidspunkt), var jeg ret kræsen over hvad jeg kunne lide og hvad jeg ikke kunne lide. Og derfor blev jeg også glædeligt overrasket, da siderne her vendte sig selv. Allerede fra første møde med Kane, vores hovedperson, og helt frem til mit farvel med ham, var jeg fuldstændig opslugt.

Vores hovedperson er en meget selvstændig person. Og alligevel kommer Aisha, den mystiske pige, ind og viser ham en anden verden, hvor han skal være selvstændig på ny. Man følger deres rejse tæt – man føler deres glæde og deres sorg. Katja har formået at skrive en bog, hvor det ikke var til at stoppe med at læse videre. Jeg læste det meste af bogen i ét ryk, for jeg følte slet ikke, at jeg kunne lægge den igen.

Jeg synes tit jeg har oplevet, at når en fantasy-forfatter kommer med sin debutbog, så er der en del ting, som forfatteren lige skal have lært – specielt med opbygning af universer. Det kan man ikke mærke på denne bog. Det hele er så flydende og så gennemtænkt. Det var en fornøjelse at læse. De sidste  sider i bogen gjorde det allerbedst. Her fløj man igennem, kunne ikke få nok – og det var ligesom om mine øjne slet ikke kunne følge med min hjernes læsetempo.

Det er bestemt ikke det sidste jeg har læst af Katja – jeg glæder mig allerede til der kommer mere!

Continue Reading

“Jeg er pilgrim” af Terry Hayes

Titel: Jeg er pilgrim
Forfatter(e): Terry Hayes
Serie: Pilgrim #1
Sidetal: 798 sider
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2017
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Er det muligt at begå den perfekte forbrydelse?

En ung kvinde findes dræbt på et nedslidt hotel på Manhattan. Alle kendetegn er ætset væk.

En far halshugges offentligt i den brændende saudiske ørkensol.

En berygtet syrisk biotekekspert får skåret øjnene ud på en losseplads i Damaskus.

De sidste rester af et menneske brænder ud på en bjergside i Afghanistan.

Ét spor forbinder forbrydelserne, og kun én mand kan drage ud på rejse.

Pilgrim.

Da jeg først modtog denne bog fra forlaget, havde jeg 2 forhåndsindtryk. Allerførst så jeg på bogen og var meget overrasket hvor gennemført den var. Bogen er sort rundt i kanten og der er så vildt mange detaljer hen ad forsiden, så jeg blev helt betaget. Dernæst blev jeg skræmt – for der er godt nok mange sider! Men jeg var klar, for jeg havde kun hørt gode ting om bogen, og den kunne passende blive mit sommerprojekt. Og et projekt, det blev det til.

Bogens handling starter med det samme. Man bliver kastet ind i universet af død, hemmeligheder og forbrydelser. Det er en start, som jeg rigtig godt kan lide, idet jeg så ikke sidder og venter. Jeg var fanget lige fra første ord. Spændingskurven har en næsten konstant stigning. Og så ved jeg faktisk ikke, om jeg vil kalde den en spændingskurve, for denne bog indeholder ikke blot spænding – også uhygge! Jeg var bange flere gange, og dermed ret glad for, at jeg ikke var alene hjemme. Jeg låste døren og lukkede alle vinduer.

Det er en bog, der er tung at læse. Med det mener jeg, at den er rigtig lang, der er rigtig mange ting man får af vide, og det hele skal lige passe sammen. Jeg måtte indimellem læsningen tage et par dage, hvor jeg lige tænkte over hvad jeg havde læst, inden jeg fortsatte. Det var ikke fordi jeg var træt af bogen, men en tænkepause var tiltrængt, for at kunne være holdt fast i handlingen igen. Hvis ikke jeg havde holdt disse tænkepauser, tror jeg, at jeg var blevet forvirret. Jeg tror meget af handlingen havde været uklar, for der var virkelig meget at holde styr på.

Vores hovedperson er speciel. Han har oplevet nogle ting der gør, at hans handlinger også er derefter. Jeg måtte indimellem stoppe op, fordi jeg ikke helt forstod hvad han ville med en bestemt handling. Men jo længere man nåede ind i bogen, jo mere lærte man ham også at kende – og vores hovedperson har en mening med alting. Det er jeg ret sikker på.

Det tog mig lang tid at finde ud af, hvad jeg egentlig synes om bogen. For den er lang. Og kompleks. Der sker så mange ting, det var somme tider svært at følge med. Men her, knap 14 dage efter endt læsning, kan jeg stadig mærke uhyggen i kroppen. Der er stadig scener som skræmmer mig. Nu vil jeg bare have mere!

Continue Reading

“Måske en dag” af Colleen Hoover

Titel: Måske en dag
Forfatter(e): Colleen Hoover
Serie: 
Sideantal: 472 sider
Forlag: Lovebook
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

Colleen Hoover anmeldelse Måske en dag

Da den musikstuderende Sydney flutter ind på et værelse hos den flotte guitarist Ridge, er det sidste, hun forventer, at blive forelsket. Hun er stadig mærket efter bruddet med sin eks, og desuden har Ridge allerede en kæreste.

Sydney og Ridge bliver dog hurtigt venner, og snart begynder de at skrive sange sammen. Ridge komponerer musikken, Sidney skriver teksterne, og det varer ikke længe, før de må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds…

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Colleen Hoover kan bare dét der! Endnu engang har hun skrevet en bog, hvor jeg var fanget fra første ord. Jeg slugte den råt – og jeg kunne ikke stoppe igen. Jeg måtte hele tiden have mere. Selv da jeg havde vendt sidste side i bogen, ville jeg have mere. Mere af hendes helt fantastiske sprog og den ultra-romantiske kærlighed.

Sydney er vores hovedperson. Jeg synes ikke, at hun er beskrevet med særligt mange detaljer – men det synes jeg egentlig har sin charme. Her i bogen synes jeg ikke det gør noget dårligt, tværtimod. Jeg tror det var en af tingene der var med til, at man hele tiden kunne føle den kærlighed hun både gav og fik. Jeg tror det er med til, at der er langt flere piger, der vil kunne sætte sig i hendes sted, og mærke den der magiske kærlighed, som Colleen Hoover er så god til at beskrive.

Ridge er den dreng der. Den dreng der, som spiller guitar og kan skrive sange. Den dreng der, som rigtig mange drømmer om. Og dén drøm blev ikke ringere af at læse bogen her. Jeg er en lykkeligt gift kvinde, men var man utro ved at blive forelsket i en fiktiv karakter, er det ikke sikkert, jeg fortsat ville være gift. Okay, spøg til side – men helt ærligt? Jeg kan lige se for mig hvor hammer smuk Ridge er, og hvor helt vildt dejlig han også er.

Sproget og handlingen i bogen er så medrivende, at du er nødt til at sætte hele dagen af, hvis du begynder på bogen. Du er muligvis også nødt til at forberede dig på en næsten søvnløs nat eller to. Jeg kan ikke andet end at anbefale denne bog – og jeg er sikker på, at jeg skal genlæse den. Og det skal være snart.

Jeg elsker Colleen Hoover, jeg elsker Sidney og jeg elsker Ridge. Kære Colleen Hoover – giv os mere!

Continue Reading

“Holdt for nar” af Harlan Coben

Titel: Holdt for nar
Forfatter(e): 
Harlan Coben
Serie: 
Sideantal: 330 sider
Forlag: Gads forlag
Udgivelsesår: 2017
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

Harlan Coben Holdt for nar

Maya Stern er tidligere elitepilot i det amerikanske luftvåben og lykkeligt gift med den charmerende, velhavende Joe. Men pludselig begynder ulykkerne at hagle ned over hende. Oveni tabet af sin søster og en skandaleombrust fyring fra forsvaret bliver Joe myrdet for øjnene af hende i Central Park. Få dage efter begravelsen viser optagelser fra Mayas nannycam dog et rystende billede. På filmen leger Matas to-årige datter – med Joe.

Hvad foregår der? Er Joe stadig i live, eller er Maya ved at blive vanvittig? Og hvem er føreren af den bil, der bliver ved med at følge efter hende?

På sin jagt efter sandheden, begynder Maya at afdække gamle hemmeligheder, som får hende til at tvivle på alt det, hun troede, hun vidste. Og pludselig er det for sent at bakke ud.

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Harlan Coben var tilbage i juni 2015, hvor jeg virkelig elskede hans bog, Savner dig. Og det samme har jeg gjort med hans senere bøger, så derfor havde jeg også store forventninger, da jeg gik igang med at læse denne.

Jeg kender ikke andre end Harlan Coben, der på den måde kan skabe et miljø, nogle karakterer og et plot – for så at vende fuldstændig op og ned på det hele, og samtidig bevare overblikket og kontrollen over læseren. For det har han gjort – igen! Jeg var revet med fra første side, og følte ikke at jeg fik nogen som helst chance for, at lægge bogen fra mig igen.

Under hele min læsning, havde jeg en konstant følelse af, at jeg snart ville regne ud, hvad der ville ske næste gang. Men det regnede jeg bare aldrig ud. Og da jeg var tættest på at gøre det, lavede han sit Harlan Coben-nummer, og vendte det hele på hovedet. Jeg bliv fuldstændig snotforvirret, jeg havde ingen anelse om hvad der foregik, og jeg måtte lige læse kapitlet igen. Og det er bare så fedt!

Denne bog er en krimi, som ikke handler om den typiske kriminalbetjent der er lidt til den skøre side. Vi møder en kvinde, Maya Stern, som man med det samme får sympati for. Man følger hele hendes skøre rejse, fra hendes mand dør og helt frem til at vi finder ud af, hvad der egentlig er sket med Joe. Og så møder vi også mange andre karakterer. Og alle karaktererne er så gennemførte, og så godt beskrevet, at jeg virkelig føler, at man kan se dem for sig. For mig var der en konstant film i hovedet, jeg kunne se hele handlingen for mig.

Dette er en bog, som jeg vil anbefale til alle, der godt kan lide at læse en god krimi. Og så – ikke kun folk der godt kan lide gode krimier. Også bare folk, som godt kan lide gode fortællinger. For der er så meget mere end blot krimi i denne, at den er et forsøg værd. For Harlan Coben kan altså bare noget med de dér ord! Han leger med sproget på en måde, som jeg ikke før har prøvet. Jeg vil gå så langt som til at sige, at Harlan Coben er min nye favorit!

Continue Reading

“Forbandede kærlighed” af Colleen Hoover

Titel: Forbandede kærlighed
Forfatter(e): Colleen Hoover
Serie:
Sideantal: 371
Forlag: Lovebooks
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Da Tate møder den hemmelighedsfulde pilot Miles Archer, er det langt fra kærlighed ved første blik. Det eneste, de to har til fælles, er en stærk gensidig tiltrækning, og snart indleder de et uforpligtende forhold kun baseret på sex. Det burde være den perfekte ordning for dem begge, for Tate har ikke tid til at have en kæreste, og Miles er slet ikke ude efter kærlighed. Spørgsmålet er nu blot, om Tate kan overholde de to simple regler, som Miles har opstillet for deres forhold: Stil ikke spørgsmål om min fortid. Forvent aldrig en fremtid. De tror, at de kan håndtere det, men de indser hurtigt, at de leger med ilden. For Miles bærer på en mørk hemmelighed, og som tiden går, falder Tate for den flotte og mystiske pilot. Og pludselig er intet særlig enkelt længere.

Colleen Hoover er ikke en forfatter, som jeg har kendt til ret længe. Alligevel er de få læseoplevelser jeg har haft sammen med hende, nogle jeg hver gang har set frem til og glædet mig til – og hver gang Lovebooks annoncerer, at der er en ny bog på vej, jubler jeg lidt (læs meget) af glæde.

Forbandet kærlighed starter ud som en god og klassisk kærlighedshistorie – og jeg følte egentlig, at jeg havde regnet hele hændelsesforløbet ud længe inden jeg nåede til sidste side. Dette var også tæt på at være rigtigt, men det gjorde mig egentlig ikke så meget. Selvom man hele tiden havde en fornemmelse og følelse for, hvad der ville komme til at ske i næste kapitel, blev jeg lige overrasket – specielt følelsesmæssigt – hver gang.

Colleen Hoover har formået at skrive en bog der indeholder så mange følelser, at jeg nær blev forelsket i Miles og var ked af det sammen med Tate. Jeg føler det er længe siden, at jeg sidst har oplevet, at blive så opslugt af en bog – jeg slugte den på ingen tid, og hver gang jeg ikke læste i den, følte jeg, at jeg ville have mere. Jeg kunne ikke få nok af karaktererne, af Colleens verden og af det helt fantastiske sprog – som virkelig er værd at nævne. Colleen Hoover har skrevet bogen i et sprog, så man virkelig er fanget, og sidder limet fast og vil have hvert eneste ord med – og gerne flere til.

Forbandet kærlighed er en helt perfekt sommerbog. Den er let at læse, man flyver igennem siderne, og denne form for forhold ser jeg som helt idéel til en god sommerlæsning. Og jeg kan ikke forestille mig andet, end at det samme gælder for de andre Colleen Hoover-bøger – men nu må vi se. Det er bestemt ikke det sidste jeg har læst af hende!

Continue Reading

“Den sidste gode mand” af A.J. Kazinski

Titel: Den sidste gode mand
Forfatter(e): A.J. Kazinski
Serie: Niels Bentzon #1
Sideantal: 520 sider
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2010
Bedømmelse: 5 ud af 5 stjerner

“Folk dør hele tiden. Oftest på hospitaler. Derfor var planen genial. Enkel, næsten banal.”
Således starter denne prisvindende, danske krimi-roman der er blevet solgt til udgivelse i det meste af verden. Politimanden Niels Bentzon er på jagt efter en seriemorder der, med afsæt i en gammel, jødisk myte om 36 retfærdige mennesker på jorden, har udset sig de ‘gode’ som ofre. Men hvem fortjener betegnelsen ‘et godt menneske’? Snart indser Niels Bentzon at han står over for en usædvanlig morder med en guddommelig plan. Spørgsmålet er om det er for sent.

Efter lang tids pause fra læsning, kunne jeg pludselig en dag mærke, at jeg trængte til en god krimi – en der kunne fange mig fra starten, og som jeg var nødt til at læse færdig med det samme. Derfor tog jeg, efter anbefaling fra min svigermor, denne bog op, og begyndte på første side. Og hold nu op! Det var præcis hvad jeg havde brug for. Fra første side var jeg fanget, og jeg kunne ikke stoppe, før end jeg havde læst det sidste ord på den sidste side.

A.J. Kazinski har skrevet en roman, der rummer så meget mere end bare et mord der skal opklares. Der er noget psykologisk og noget logik inde over, som jeg ikke kan beskrive. Det fungerer bare virkelig godt, og de to ting harmonerer hinanden så godt. Og det er nok en af de ting der gjorde, at jeg ikke kunne slippe den igen.

Niels Bentzon er, meget usædvanligt, ikke en kriminalbetjent, men derimod en gidselforhandler – og hans rejse i denne bog er beskrevet, så man får en medfølelse for ham. Jeg sad konstant og havde lyst til at give ham et kram og fortælle ham, at det hele nok skulle gå. Kazinski har altså fået beskrevet en karakter med så meget i sig, at man virkelig kan fornemme ham.

Hannah, Leon og alle de andre, er lige så godt beskrevet. Under næsten samtlige dialoger, kunne jeg nærmest se dem alle sammen for mig. Jeg kunne se hvordan Hannah spærrede øjnene op, og hvordan Leon tog sig til hovedet. Det var virkelig fedt – og karaktererne gav mig hver især en masse gode grin.

Jeg vil slutte af med at sige, at jeg var glad for, at jeg havde den næste bog i serien liggende, for jeg var nødt til at fortsætte med det samme!

Continue Reading

“Den dejlige juletid” af Johanna Basford

Titel: Den dejlige juletid
Forfatter(e) Johanna Basford
Serie: 
Sideantal: 
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 5 ud af 5

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161206_185627

Der skal overhovedet ikke herske nogen som helst tvivl om, at jeg lige siden første gang, har elsket at male i Johanna Basfords malebøger. Og samtidig skal der heller ingen tvivl herske om, hvor meget jeg elsker julen. Og derfor var jeg helt overbevist om, at en kombination af disse ville være helt perfekt. Og sørme, om jeg ikke fik ret!

Afslapningen, hyggen og koncentrationen der ligger i at sidde med bøger som denne er helt utrolig. Og Johanna Basford er helt unik i sin stil – og det er en stil, som jeg bare har forelsket mig i. Der er ikke for meget på siderne, men samtidig er det ikke nogle motiver, man er færdig med efter en halv time. Arbejdet på hver side er helt perfekt, hvis i spørger mig.

img_20161206_185535

Brugeren af bogen bestemmer helt selv, hvor meget arbejde der skal være i at farvelægge. Jeg er begyndt at gøre noget mere ud af det, end jeg førhen har gjort, og har derfor også investeret i nogle lidt andre farveblyanter end Bilkas de billigste. Det gjorde en kæmpestor forskel for mig, og jeg føler mig næsten som en hel kunstner nu.

Om man vil bruge farveblyanter eller tuscher er helt op til én selv, idet begge dele er lige optimale. Tuschernes farve går ikke igennem papiret, og det er fedt! Tuschernes farve er noget mere intens end farveblyanter, mens farveblyanterne giver muligheden for at blende farverne.

Julestemningen begyndte hos mig, så snart jeg sad med bogen foran mig. Der er så mange forskellige motiver i bogen, som ikke kan gøre andet, end at minde mig om julen. Og netop af samme grund, vil denne bog være helt optimal som nisse- eller adventsgave. Og selvom man ikke har gjort det før, kan man sagtens begynde. Det er aldrig for sent at male i malebøger!

Continue Reading

“Harry Potter og det forbandede barn” af J.K. Rowling

Titel: Harry Potter og det forbandede barn
Forfatter(e): J.K. Rowling
Serie: Harry Potter og det forbandede barn del 1 og 2
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Sideantal: 370
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

img_20161128_210707

Den ottende historie. Nitten år senere.

Jeg vil mene, at vi alle kender Harry Potter. Mange elsker ham, nogen gør ikke. Men ens for os alle er, at vi ved hvem han er, og hvad historien er bygget op om. Personligt har jeg kendt til Harry Potter lige så længe jeg kan huske, men jeg har først rigtigt stiftet bekendtskab med ham for nyligt. Sidste år læste jeg hele serien i ét rap og på ganske kort tid – af den simple grund, at jeg bare ikke kunne stoppe igen. Og netop derfor var jeg en af dem, som slet ikke kunne vente med at få endnu mere af universet.

Anmeldelserne af denne bog har været blandede. Og jeg må altså sige, at jeg ligger selv i den ende med de store stjerner. Jeg var virkelig begejstret for bogen. Mine forventninger blev opfyldt, jeg følte at jeg kunne leve mig ind i universet, og det var tæt på, at jeg kunne se karaktererne for mig.

Der var nogle småting i bogen, som jeg var lidt mindre begejstret for. Blandt andet kunne jeg ikke helt se vores kendte karakterer som hvem de egentlig er. For mig var de nogle andre, men alligevel sig selv. Det er en spøjs blanding, som på sin helt egen måde giver en rigtig fin ekstra fortælling til bogen.

Jeg ser ikke denne bog som en fortsættelse på det kendte Harry Potter-univers, men derimod blot som en lille ekstra fortælling. Enten kan man lide den slags, eller også kan man ikke. Jeg synes det virker meget opdelt. Dog har jeg aldrig haft brug for at få mere af en afsluttet fortælling, og det syntes jeg egentlig heller ikke jeg havde med Harry Potter – men da jeg så kom igang, kunne jeg jo bare slet ikke stoppe igen.

Savner du derfor universet, eller er du blot nysgerrig på, hvad det her egentlig er for en bog, så vil jeg helt sikkert anbefale den!

Continue Reading

“Vi andre bor her bare” af Patrick Ness

Titel: Vi andre bor her bare
Forfatter(e): Patrick Ness
Serie: 
Sideantal: 263 sider
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 3 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161107_185213

Hvad nu hvis du ikke er den udvalgte? Altså den, som skal bekæmpe zombierne eller de sjælespisende spøgelser eller den nye ting med de blå lys – hvad pokker det så end er for noget?
Hvad nu hvis du er ligesom Mikey? Som bare gerne vil bestå sin eksamen, gå til gallafesten med sine venner og måske endelig tage sig sammen til at invitere Henna ud – altså hvis ikke nogen finder på at springe skolen i luften. Igen.
Og nogle gange er der større problemer end denne uges udgave af Jordens undergang. Og nogle gange bliver du nødt til at finde det ekstraordinære i dit helt ordinære liv. Også selvom din bedste ven bliver tilbedt af pumaer.

At gå igang med at læse en bog, hvis gennemsnits-rating på Goodreads er 3,78, altså lige knap 4 ud af 5 stjerner, gør at jeg får ret høje forventninger til den. At jeg så også var rigtig rigtig rigtig glad for Mere end det som jeg også har læst af Ness, gør ikke presset mindre.

Vores hovedperson, Mikey, er en sjov fyr. Han er lidt speciel, han er nørden og han er den som holder sig til det trygge. Det giver en rigtig god effekt i bogen, specielt fordi han skal ud i nogle ting, som ikke er helt trygge for ham – og det giver nogle rigtig fine, og somme tider humoristiske, situationer. Det passer rigtig godt sammen med resten af bogens indhold.

I starten af hvert kapitel bliver vi mødt med et lille stykke tekst om Satchel, indie-kids og nogle ret overnaturlige ting. Gennem hele bogen sad jeg og ventede på, at de 2 sideløbne historier på en eller anden måde blev koblet sammen – og da de endelig gjorde, følte jeg alligevel ikke, at det helt var tilpas koblet sammen. Jeg manglede en større sammenhæng mellem de 2 historier – og jeg tror at det ville have været fint at vide fra starten, at de egentlig ikke vil have så meget med hinanden at gøre.

Denne bog er på én og samme tid realistisk, fantasifyldt og overnaturlig. Det er en ret sjov blanding, som på sin helt egen måde bare fungerer. Det passer godt til bogen at der indimellem er noget, der river læseren væk fra high school og de almindelige teenageproblemer.

Patrick Ness har skrevet en bog, som, i mine øjne, er en anelse underlig. Jovist – jeg nød at læse den, og læsningen gik også ret stærkt, men nu her, bagefter, sidder jeg tilbage med en følelse af, ikke rigtig at have følt så pokkers meget. Jeg manglede noget mere – både sammenhæng mellem de 2 historier, men også blot en dybere mening med de fortælling der kommer sammen med Mikey.

Selvom jeg manglede nogle ting, så var jeg på samme tid også rigtig tilfreds under min læsning af bogen. Mens jeg læste den var jeg fanget og havde ikke lyst til at stoppe med at vende siderne. Selve oplevelsen sammen med bogen var altså en fornøjelse og rigtig hyggelig.

Continue Reading

“Selfies” af Jussi Adler-Olsen

Titel: Selfies
Forfatter(e): Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q #7
Sideantal: 505
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesår: 2016
Bedømmelse: 4 ud af 5 stjerner

Denne bog er et eksemplar fra forlaget.

img_20161108_200913De er unge, de er smukke, de går i modetøj, de bruger dagligt timer på at sætte hår, lægge make-up og ordne negle, de drømmer om at blive stjerner i store realityshows – og så er de på kontanthjælp.

Kvinderne tænker kun på sig selv og lever i sus og dus, men det er et dødsensfarligt liv, for langsomt men sikkert er de blevet en torn i øjet på en totalt uligevægtig person, der har sat sig for at gøre op med snylterne en efter en.

Da missionen føres ud i livet, går det op for politiet, at noget er rivende galt. I første omgang er det ikke en sag, der får vicekriminalkommissær Carl Mørcks opmærksomhed. Han har opdaget, at han må handle hurtigt for at sikre Afdeling Q’s overlevelse. Da han samtidig får et tip om, at en dugfrisk sag på mange måder minder om et uopklaret mord tolv år tidligere, får han mere end nogensinde brug for sin kollega Roses knivskarpe overblik. Men Rose er sygemeldt, fordi forfærdelige oplevelser fra hendes fortid spøger, og hun kæmper for at slippe fri af det mørke, der truer med at lukke sig omkring hende, og den hemmelighed, hun bærer på.

Carl, Assad og Gordon arbejder i døgndrift for at løse det vidt forgrenede mysterium om de to mord, men mest energi lægger de i at hjælpe Rose. Efterhånden som de graver sig længere ned i hendes historie, forstår de, at en forbrydelse har fundet sted, og pludselig forsvinder hun fra jordens overflade…

Jussi, Afdeling Q, Carl, Assad, Gordon og Rose er endelig tilbage. De har været længe savnet og glæden var stor, da jeg modtog denne bog. Det føltes næsten som juleaften, da jeg kunne skimte den i pakkens åbning, og jeg kunne næsten ikke vente med at komme igang med at læse den.

Det er så fedt at alle Jussis personer er tilbage igen. Med nye sager, nye forskruede tanker, nye oplevelser og nye fund. Da jeg satte mig ned for at begynde at læse den første side, var det lige så jeg sitrede af glæde. Så var det tid til hygge, og uhygge, og at sidde alene i mørket, kun oplyst af stearinlys.

Vores karakterer er som de plejer – klodsede, fantasifulde, løgnagtige og fuldstændig tåbelige. De er som de skal være og som vi elsker dem. De giver historien deres helt eget twist, og jeg er sikker på, at den ikke vil have været det samme, hvis ikke det havde været for håbløsheden i deres måde at opklare sagerne på.

Jeg manglede dog lidt af den klassiske Jussi-stemning. Jeg manglede det klamme, det ulækre og de passager der næsten ikke er til at holde ud at læse. Selvom disse somme tider kan være en tand for meget, så må jeg dog sige, at jeg alligevel mangler dem, når de nu ikke er der.

Selfies er den perfekte julegave-bog til krimielskeren. Den har alt det en klassisk krimi skal have – mysteriet, puzzlespillet, den skøre kriminalkommisær og den fede historie. Jeg kan ikke andet end at anbefale denne bog – og heller ej resten af serien for den sags skyld. Skynd dig at læse den!

Continue Reading
1 2 3 13